Demà dissabte 23 de març, de 20.30 a 21.30 h, Encamp es suma a l’esdeveniment internacional de l’Hora de la Terra, un gest simbòlic que es celebra cada darrer dissabte de cada any i que consisteix en una apagada elèctrica voluntària de les llums i altres aparells elèctrics durant una hora.

En el cas d’Encamp, el comú farà una apagada de l’enllumenat públic del Poblet d’Encamp i de Les Bons.

L’Hora de la Terra és un moviment global que pretén conscienciar la societat sobre la necessitat d’adoptar mesures contra el canvi climàtic antropogènic i les emissions contaminants, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.

Segons els organitzadors de l’esdeveniment internacional, WWF (World Wide Fund for Nature), apagar o reduir l’energia en negocis, cases i altres llocs, resultarà en la baixa de les emissions de CO2

La primera Hora de la Terra es va celebrar a la ciutat de Sydney el 31 de març del 2007. L’estalvi d’energia de la ciutat en 60 minuts es va estimar entre el 2,1% i el 10,2%, amb la participació d’uns 2,2 milions d’australians.

El 2012, més de 7.000 ciutats de 150 països van apagar els llums dels seus principals monuments i edificis emblemàtics, simbolitzant així que els petits gestos poden generar grans canvis si s’aconsegueix un compromís general.

Ara només resta que tothom que ho desitgi, es sumi a aquesta campanya global!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada