Encamp constitueix el Consell d’Infants amb la voluntat d’escoltar la veu dels més petits

Encamp ha constituït aquest dimecres al matí el Consell d’Infants d’Encamp i del Pas de la Casa amb la voluntat que els més petits de la parròquia puguin fer arribar les seves demandes. Tal com ha comentat el cònsol major, Jordi Torres, era una iniciativa que feia temps que es volia materialitzar ja que “era necessari” tot i que ja hi havia “una relació amb els infants”. Torres ha fet una crida als més petits a fer propostes que costin “pocs diners i comportin un gran benefici”, ja que són “les més ben valorades”.

Per materialitzar aquestes propostes es farà servir la tretzena paga, és a dir, 17.000 euros, si bé si són més costoses es destinaran els diners necessaris, tal com ha remarcat Torres. Els dotze integrants d’aquest consell, un a un, han anat acceptant el nomenament com a consellers i ja han deixat entreveure les propostes que faran arribar al Comú a través del Consell d’Infants que se celebrarà el mes de juny. La directora d’Unicef, Marta Alberch, ha destacat que la Convenció sobre els drets dels infants contempla el dret a la participació i a ser escoltats, la qual cosa es materialitza a través d’aquests consells.

Encamp ha constituït aquest dimecres al matí el Consell d’Infants, amb la intenció de poder escoltar la veu i les propostes dels més petits de la parròquia. El cònsol major, Jordi Torres, ha manifestat que constituir aquest consell era una iniciativa que feia temps que es volia materialitzar ja que “era necessari”, tot i que fins ara ja hi havia “una relació” amb els infants, perquè, per exemple, “cada dos o tres mesos” els més petits de la parròquia visitaven el Comú i ja es prenia nota de les seves demandes.

A partir d’ara els infants començaran a treballar les propostes que hauran de ser aprovades en la sessió que se celebrarà al mes de juny. El cònsol major els ha fet una crida a posar sobre la taula propostes que “costin pocs diners i aportin un gran benefici” ja que ha afegit que són “les més ben valorades”. Per fer front a les propostes que puguin tirar endavant el Comú hi destinarà la tretzena paga, és a dir, uns 17.000 euros, si bé es pot arribar a destinar més diners si allò que es vol tirar endavant té un cost superior a aquesta partida.

Els dotze infants que integren aquest Consell d’Infants han anat acceptant el càrrec un a un i poc després ja han deixat veure quines seran les seves reivindicacions. Així, el representant de l’Escola Francesa d’Encamp, Jan Torres, ha reclamat “més lavabos”, quan ha tingut l’oportunitat de poder intervenir. Durant l’acte de constitució també ha intervingut la directora de l’Unicef, Marta Alberch, que ha remarcat que els consells d’infants és un dels projectes als quals l’ONG té “més estima” ja que és una eina perquè puguin exercir els seus drets. Així, ha recordat que la Convenció sobre els drets de l’infant contempla el dret a la participació i a ser escoltats, que es poden materialitzar a través d’aquests consells.

En la roda de premsa que han ofert els representants dels infants un cop acabat l’acte de constitució, Jan Torres ha remarcat que està “molt orgullós” de poder representar la seva escola ja que el que li “agrada és que la gent es trobi millor al lloc on viu”. De la seva banda, el representant de l’Escola Andorrana d’Encamp, Diego Rodríguez, diu que es va quedar “de pedra” quan li van comunicar però que quan va saber que era per “millorar la situació dels infants a Encamp” va dir de seguida que sí. A l’últim, el representant de l’Escola Andorrana del Pas de la Casa, Duarte Simoes, ha dit que la seva intenció és millorar “les coses al Pas de la Casa” ja que a “Encamp hi ha més coses que al Pas”.

(Texti foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.