Encamp aprova que els comerços optin a una reducció del 20% de la taxa d’higiene i l’impost de radicació

Sessió de Comú d'Encamp.
Sessió de Comú d’Encamp. Foto: Comú d’Encamp

El Comú d’Encamp ha aprovat en la sessió del Consell de Comú d’avui les bases de subvenció perquè totes les empreses i comerços de la parròquia puguin beneficar-se d’un 20% de reducció de l’impost sobre radicació i la taxa d’higiene de radicació del 2020.

El Consell de Comú del mes de Juny amb l’aprovació del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica de la parròquia a conseqüència de l’emergència sanitària, ja va preveure, entre altres mesures, l’allargament del període de pagament a tres mesos i a partir de l’1 d’octubre. Ara un cop obert el període de pagament es preveu també la possibilitat de sol·licitar una rebaixa de l’impost i de la taxa d’un 20% de l’import total, que correspondria als mesos que els establiments van veure aturada parcial o totalment la seva activitat pel confinament.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha anunciat que “les empreses i comerços de la parròquia podran beneficar-se d’aquesta subvenció que suposa més de 435.000 euros d’injecció econòmica a la parròquia” des del Comú impulsem aquestes accions perquè “entenemque hem de fer tot el possible perquè les empreses no tanquin i puguin mantenir tots els seus llocs de treball”.

La subvenció es podrà demanar un cop s’hagi pagat el rebut i sempre i quant l’empresa no tingui deutes pendents amb el Comú. El termini per sol·licitar l’ajut acaba el 30 de novembre.

Una iniciativa que els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents han aplaudit. En aquest sentit, el conseller David Rios ha qualificat de “mesura molt bona” aquestes ajudes al teixit productiu i empresarial de la parròquia.“Aquesta sí que és una mesura útil”, ha manifestat.

Per la seva banda, el conseller Enric Riba ha avançat que a la comissió de Reactivació Econòmica i Turística s’està treballant en noves mesures orientades a “fidelitzar” els visitants aquest hivern i facilitar que després d’un dia d’esquí es quedin a la parròquia.

En la sessió, s’ha informat també dels ajuts socials atorgats en aquest trimestre, que ascendeixen a 29.087,69 euros i suposen 26 ajuts a famílies de la parròquia per activitats extraescolars, les xifres de sol·licituds són similars a l’any anterior. La meitat dels ajuts són del 100% de l’import sol·licitat i l’altra meitat els percentatges segons les bases oscil·len entre el 50% i el 90% de l’import sol·licitat.

A més, s’ha aprovat el nomenament dels membres del Consell d’Administració de SERCENSA per als quatre anys vinents. SERCENSA és l’empresa pública comunal, encarregada de la distribució elèctrica al Pas de la Casa, i les persones nomenades han estat Antoni Fenés Cerqueda, Jesús Gasset Abella, Xavier Martin Frade i Susagna Venable Alcaide.

D’altra banda, Rios ha demanat explicacions sobre l’adjudicació directa dels serveis d’assessorament en relació al pla d’urbanisme a una empresa. El líder socialdemòcrata al Comú d’Encamp ha manifestat que la corporació “no només ha de ser honesta, sinó també semblar-ho”, i ha defensat que calia haver fet un concurs o haver demanat pressupost a diferents empreses. En aquest sentit, Rios ha assegurat que des del PS+Independents d’Encamp es defensen i promouen els “principis de concurrència, publicitat i transparència”.

TOTES LES NOTÍCIES