Encamp adjudica per 480.000 € una part de la remodelació del passeig de Mojàcar

comu-encampEl  Comú d’Encamp ha adjudicat per un import de 480.000 euros els treballs per remodelar el passeig de Mojàcar tot just al davant del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. Es tracta de la fase 2 de l’itinerari cultural les Bons, el Tremat, Encamp i la Mosquera. I tal com ha manifestat el cònsol major, Jordi Torres, aviat també es licitarà la fase 1, la que va del pont del 14 de març al de les Bons. També s’ha comprat una cisterna per netejar els carrers i s’han licitat les obres per a la construcció d’un aparcament a la zona de la Prada de Moles, que pot arribar a costar uns 100.000 euros. A més a més, s’ha decidit donar impuls a la celebració d’un consell d’infants i s’ha decidit posar en marxa la targeta E-Park, que permetrà als usuaris aparcar amb tarifes un 50% més barates i gaudir d’una hora gratis. D’altra banda, s’ha aprovat una modificació de l’ordinació de la funció pública sobre les funcions directives, que ha suposat que des de l’oposició s’hagin posat sobre la taula “els dubtes” sobre el fet de com afecta la modificació de la Llei de la Funció Pública als comuns i, més concretament, a la nomenclatura de les persones que s’incorporen.

Les obres per a la remodelació del passeig de Mojàcar en la zona que es troba al davant del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp (des del pont de les escoles i fins a la zona del Pere d’Urg) començaran de manera immediata després que el Comú hagi adjudicat les obres per un import de 480.000 euros. Es tracta de la fase 2 del projecte de l’itinerari cultural les Bons, el Tremat, Encamp i la Mosquera que es continuarà en breu amb la fase 1, la “més important” segons el cònsol major, Jordi Torres, que anirà del pont del 14 de març al de les Bons i que es licitarà aviat.

De fet, la intenció del Comú és que a principis de l’any que ve es puguin començar les obres d’aquesta fase 1 i de fet, els treballs de l’una i l’altra podran coincidir en el temps, tal com ha manifestat Torres, recordant que la fase 1 servirà també per millorar l’accessibilitat en aquesta zona, ja que hi ha unes escales. La voluntat és que el projecte de millora del passeig de Mojàcar estigui “acabat entre el 2017-2018”.

D’altra banda, es licitaran els treballs per a la construcció d’un aparcament a la zona de la Prada de Moles que ha de donar servei no només als usuaris d’aquesta instal·lació esportiva sinó també als veïns. Els càlculs del Comú és que aquestes obres puguin estar al voltant d’uns 100.000 o 120.000 euros.

També s’han adjudicat els treballs per a la separativa d’aigües pluvials i residuals al carrer Ciutat Sardana per un import de 50.000 euros i el Comú ha decidit, també, comprar una cisterna per netejar els carrers. A més, i tal com ja ha sortit publicat al BOPA d’aquesta setmana, s’han adjudicat els treballs per a la redacció del projecte de l’accés al Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA) i tal com ha manifestat el cònsol major, es consultarà Saetde “per valorar” que no hi hagi “afectació per a futures pistes d’esquí”.

A més a més, el cònsol major ha anunciat la posada en funcionament de la targeta E-Park, que permetrà aparcar als diferents aparcaments de la parròquia amb unes tarifes “un 50% més barates” a més de gaudir d’una hora gratuïta. De moment es posarà en funcionament als aparcaments dels Arínsols, del Complex Esportiu, del Prat de l’Areny, Sant Miquel i Terres Primeres i entre finals d’aquest any i començaments del que ve la voluntat és que ja es pugui fer funcionar als aparcaments de tota la parròquia. Torres ha remarcat que aquesta mesura suposa “una millora important”.

Altre dels acords presos per la corporació i que Torres ha volgut destacar és el fet que Encamp celebrarà un consell d’infants a finals d’aquest any o principis del 2017. Torres ha remarcat que es tracta d’un “compromís” electoral i també una demanda de l’Unicef en el marc del projecte de ciutats amigues de la infància.

Recursos humans
Novament la qüestió dels recursos humans ha centrat una part important de la sessió davant les preguntes i qüestions plantejades des de l’oposició, especialment des del Partit Socialdemòcrata + Independents, ja que des de Liberals d’Andorra + Independents, Maribel Lafoz ha descartat entrar en certes qüestions per “no repetir més del mateix”. D’aquesta manera, s’ha aprovat per assentiment la modificació de l’ordinació de la Funció Pública sobre funcions directives, perquè els caps de departaments passin a ser directors i poguin ser designats i cessats pel Consell de Comú. El fet que fins ara persones que eren de relació especial fessin tasques de comandament o de caps de departament generava dubtes i majoria i oposició hi han treballat de manera conjunta. Malgrat això, des de l’oposició s’ha posat en relleu el neguit sobre quina ha de ser l’aplicació de la modificació de la Llei de la Funció Pública que va aprovar el Consell General als comuns i, més específicament, pel que fa a la nomenclatura. El conseller del Partit Socialdemòcrata + Independents Joan Sans ha lamentat que faci dos mesos que hagin demanat sobre aquest tema i encara no hi hagi resposta. “En l’àmbit dels recursos humans continua sent ‘can pixa'” ha manifestat afegint que per una banda se’ls té en compte per reformar les qüestions sobre les funcions directives i de l’altra se’ls “menysté” i no se’ls respon les preguntes. Lafoz, per la seva banda, ha celebrat que se solventi aquesta situació de les persones amb funcions directives que ells van constatar arran de dos casos, però ha remarcat que arran del tractament del tema dels recursos humans s’han plantejat dubtes sobre “l’aplicació efectiva” de la Llei de la Funció Pública en “la incorporació de funcionaris”.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES