Encamp acull una festa dels colors per donar la benvinguda a la primavera

Encamp s’ha traslladat aquest diumenge al matí a la Índia amb la celebració d’una ‘holi party’ amb la qual s’ha volgut donar “la benvinguda” a la primavera. Desenes de persones, especialment joves, s’han aplegat al Prat Gran per gaudir de la música, els balls i els colors indis, en una proposta impulsada per l’associació de dansa oriental Samarkanda i de la mà de Diana Torra, a més a més de la col·laboració del Comú d’Encamp, l’associació de comerciants de la parròquia i Indira, que també s’ha sumat a la convocatòria.

La festa dels colors, ‘holi party’, serveix a la Índia per donar la benvinguda a la primavera. A Andorra aquesta celebració s’ha pogut viure aquest diumenge al matí a Encamp, que s’ha traslladat per unes hores al país asiàtic, de la mà de l’associació de dansa oriental Samarkanda. El Prat Gran s’ha omplert de desenes de persones que no s’han volgut perdre la festa, especialment els més joves.

Tal com ha explicat una de les impulsores, Diana Torra, del centre que porta el mateix nom, des de l’associació, que està radicada a Encamp, es va pensar en fer aquesta activitat, ja que un dels objectius que tenen és “que hi hagi ambient, fer participar el poble”. D’aquesta manera, ha sorgit la iniciativa de celebrar aquesta festa, que compta, a més, amb el suport del Comú d’Encamp, l’Associació d’Empresaris d’Encamp i l’Associació Indi Resident a Andorra, Indira.

Torra ha explicat que fa dues setmanes a la Índia es va celebrar aquesta festa que a través dels colors “mostra l’arribada de la primavera” i si bé a Andorra sembla que s’està resistint a fer-ho, “la nostra primavera és diferent”, ha bromejat Torra, també s’ha volgut materialitzar aquesta explosió dels colors i del bon temps.

Des de les deu del matí ja eren desenes els assistents que feien cua per adquirir els pigments que després, enmig dels balls, llençarien a l’aire, formant un gran núvol de colors. A la festa, que s’ha allargat tot el matí, s’ha pogut gaudir de balls de la mà de diferents ballarins, entre els quals un “d’internacional” vingut de Barcelona i també de música índia. A més a més els comerciants presents al prat Gran han ofert als assistents diferents productes.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.