Encamp acollirà l’exposició ‘Escultures’, de Clemente Ochoa

Cartell anunciant la mostra de Clemente Ochoa (Comú d'Encamp)
Cartell anunciant la mostra de Clemente Ochoa (Comú d’Encamp)

La sala d’exposicions del Comú d’Encamp acollirà del 5 al 28 de setembre l’exposició ‘Escultures’, de l’artista navarrès, Clemente Ochoa. La mostra és gratuïta i la inauguració es farà el dimarts, dia 5 de setembre, a les 19 hores.

Clemente Ochoa té tres obres exposades actualment a Andorra, una d’elles a Encamp (‘Confluències, 1989), una altra al Pas de la Casa (‘Amistat’, 1994) i una tercera a Canillo (‘Triomfs’, 1991). A més, les seves creacions escultòriques i pictòriques estan distribuïdes en nombrosos museus. I, més de 50 peces de gran format es troben en la via pública de tota la península espanyola, Canàries, França, Suïssa i diversos Emirats Àrabs.

L’escultor ha volgut fer un recull especial de les seves obres per a exposar-les a la parròquia encampadana i mostrar 18 de les seves creacions al públic amb la voluntat de donar a conèixer part de la seva trajectòria i evolució.Les obres de Clemente Ochoa

L’ésser humà és el referent fonamental de les obres de Clemente Ochoa, tot al·ludint tant a la seva vessant física (molt especialment a la seva capacitat dinàmica) com l’anímica, en evocar sentiments i emocions.

Des de finals dels anys 80, les creacions d’Ochoa mostren la seva particular evasió del terra per a envair l’espai amb formes que semblen traços arabescs o signes dibuixats en l’aire: configuracions d’aèria gestualitat, l’energia intrínseca i ímpetu ascensional de les quals sembla aprofitar l’impuls del vent per a mantenir-les ingràvides en l’aire. Encara que en altres casos, les formes es buiden i repleguen en si mateixes tot empresonant un espai d’intimitat entre elles.

[do_widget id=category-posts-pro-64]