Tecnologia: En vies d’enlairament

Malgrat les enormes ajudes que el sector ha patit durant els últims anys, les seves aventures no acaben de prendre una direcció del tot plàcida. Ens referim al sector dels videoclubs online a Espanya.

La llei Sinde-Wert i la caiguda de Kim Dotcom auguraven un futur prometedor per a aquestes plataformes, de totes maneres Espanya no és el paradís per a la cultura de pagament i les empreses com Youzee, CineClick, Filmin o Voddler compten els seus subscriptors amb xifres properes als pocs milers.

El problema, el de sempre. Els videoclubs online pretendren seguir amb el model de venda tradicional. Una pel•lícula s’estrena als cinemes, passen vuit mesos i després, per fi, pot ser llogada. Això fa que els temps d’espera incomodin a molts consumidors, que preveient l’esforç que hauran de gastar, prefereixin acudir a la cara oculta del negoci audiovisual, la pirateria.

Els internautes es queixen de les poques pel·lícules que els videoclubs en línia ofereixen i del preu que aquestes tenen. Per la seva banda, alguna part de la indústria prefereix considerar que no és la descàrrega el problema, sinó un mercat en transició que no ha assentat les seves bases de distribució.

Mentre als Estats Units aquest negoci està en vies d’expansió a Espanya encara no acaba d’arrelar en la manera de consum dels internautes. Haurem d’esperar a veure si d’una vegada per sempre arriba a les nostres terres el llorejat Netflix, un videoclub online que tot i tenir problemes en l’actualitat, compta amb més de 13.000 títols a la seva disposició.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.