En només vuit mesos l’aeroport d’Andorra-La Seu ha superat les xifres de passatgers del 2021

L'aeroport d'Andorra-la Seu
L’aeroport d’Andorra-La Seu. Foto: Gencat

Els vols regulars d’Air Nostrum han disparat el nombre de passatgers de l’aeroport d’Andorra-La Seu. Durant els vuit primers mesos han superat les xifres de tot el 2021. En total i fins a final d’agost 7.476 passatgers han utilitzat les instal·lacions, un 8% més que tot l’any 2021, quan la xifra va ser de 6.846. El mes amb major activitat ha estat juny, amb 1.057 passatgers, una xifra inesperada, ja que va superar l’activitat registrada els mesos que coincidien amb la temporada d’esquí.

Paradoxalment, s’ha detectat un descens d’operacions globals des de principi d’any. En aquest apartat es comptabilitzen també les  operacions de vols particulars, que a causa de l’activació dels vols regulars han experimentat un descens, ja que quan es preveu l’aterratge o enlairament d’un vol comercial es prohibeix l’activitat privada unes hores.

D’altra banda, al novembre acaba la concessió d’Air Nostrum de la línia amb Madrid i es convocarà un nou concurs. De moment només l’aerolínia filial d’Iberia ha mostrat voluntat de concórrer-hi. Per aquest nou concurs el Govern d’Andorra ha deixat clar que cal preveure una freqüència setmanal més amb Madrid i estudiar l’ampliació de les destinacions. En aquest sentit, un enllaç setmanal amb Mallorca és el que sembla més viable.

TOTES LES NOTÍCIES