Els candidats d’‘En Comú per Andorra la Vella’, acompanyats de representants de la resta de llistes d’En Comú i de Demòcrates, han compartit aquest diumenge un aperitiu amb els membres de l’associació Trás-os-montes e Alto Douro, que ha servit per explicar les propostes de la candidatura en l’àmbit associatiu. El candidat a cònsol menor, David Astrié, ha destacat que “es continuarà apostant per la Setmana de la diversitat cultural, on es donen a conèixer quines són les tradicions i folklore de cada indret”. En cas que els electors els hi facin confiança per renovar el mandat, “buscarem un local perquè les diferents associacions puguin mantenir reunions o organitzar espectacles, però també perquè puguin mantenir trobades entre ells, perquè pensem que la construcció d’una societat cohesionada ve de la relació entre diferents cultures, perquè puguin sortir projectes o col·laboracions”.

Aquest local, ha destacat Astrié, també “permetrà cobrir les necessitats de les associacions que tenen grups de ball i necessiten assajar”. El local encara no s’ha determinat perquè “s’ha d’establir l’espai ideal”.

Per altra banda, el candidat a cònsol menor ha garantit que “tornarem a augmentar les subvencions a les associacions culturals i de residents”. De fet, “ja està contemplat en el proper pressupost”, ha informat.

Astrié ha aprofitat per recordar que, on està situada l’associació portuguesa, a Ciutat de Valls, es construirà “un aparcament vertical que servirà per donar un servei a tots els veïns, i també als membres de les associacions que es troben per la zona”.

“Andorra som tots, siguem de l’origen que siguem, i s’ha construït, es construeix i es construirà gràcies a l’esforç de tots més enllà del nostre lloc de procedència”, ha assegurat.

 

‘En Comú per Encamp’ treballa en una nova concessió per seguir millorant les estacions d’esquí de la parròquia
“La neu és i ha de seguir sent el motor de futur d’Encamp i del Pas de la Casa”, ha manifestat el candidat a cònsol menor d’‘En Comú per Encamp’, Joan Miquel Rascagnères, aquest diumenge des de peu de pistes de Grau Roig i, precisament, en una jornada de gran afluència a l’estació. Per a aquest motiu, la candidatura té clar que “ara és el moment” de treure una nova concessió perquè gestioni les estacions i segueixi “millorant la qualitat” que s’ofereix als esquiadors.

Tal com ha recordat Rascagnères, a la concessió actual, que ostenta Saetde, li queden 18 anys, un espai massa curt de temps en el sentit que podria limitar que la societat seguís fent inversions als dos sectors. ‘En Comú per Encamp’ té clar que “s’ha d’assegurar” que se segueixin renovant i millorant les estacions de la parròquia, motiu pel qual ja té molt avançat el treball per obrir un concurs públic internacional durant el
pròxim mandat, “que donaria encara més vida al sector de la neu de la parròquia”.

La idea és rescindir el contracte amb Saetde de manera acordada i “preservant els drets”, tant del Comú com de la societat. A partir d’aquí, s’obriria el concurs, al qual s’hi podrà tornar a presentar Saetde si així ho considera, per obrir una nova concessió a 50 anys vista.

L’oferta guanyadora, ha assegurat Rascagnères, “haurà de tenir en compte el passat i el que ha fet Saetde tots aquests anys”.

Si no es fa aquesta nova concessió i es deixa expirar l’actual, es corre el risc que Saetde deixi d’invertir i, en conseqüència, “després costarà més trobar un nou concessionari”, ha plantejat Rascagnères. Per tot plegat, “és el moment de donar un nou impuls” al sector.

Rascagnères ha estat acompanyat a Grau Roig per la cap de llista, Laura Mas, el número 5, Josep Maria Marot, el número 7, Andreu Riba, i el número 9, Joan-Marc Pifarré.

 

Choy: “El Punt Jove no només no ha estat mai tancat, sinó que el potenciarem”
La candidata a cònsol menor d‘En Comú per Ordino’, Eva Choy, ha deixat clar aquest diumenge al matí que el Punt Jove, “no només no ha estat tancat, com alguns falsos rumors fan córrer, sinó que el potenciarem i el nostre compromís és donar el ple servei als joves i als infants”.

El Punt Jove va haver de reduir alguns dies l’horari d’atenció, després que el responsable decidís canviar de feina. Però aquesta situació només ha durat el que s’ha tardat a contractar un nou responsable i, “en cap cas”, s’ha deixat de donar el servei.

Choy ha avançat que ‘En Comú per Ordino’ “aposta per la figura de l’educador de carrer, clau per donar resposta a les necessitats que pugui tenir el jovent, i per establir un lligam entre els joves de la parròquia i el Comú”. La candidata a cònsol menor ha incidit en què “estem atents a les
demandes que hi puguin haver des dels joves, i de proporcionar nous mitjans i nous serveis quan ens ho demanen”.

Ha posat com a exemple que “acabem d’habilitar un espai a l’entrada de l’edifici de l’Estudi per als menuts que volen berenar abans d’anar a les activitats de La Capsa”. I se seguirà fent el mateix: “Qualsevol inquietud en relació a infants o als joves, donarem resposta”.

Pel que fa a l’Estudi, des d’on s’ha fet l’acte, Choy ha destacat que “és una instal·lació en ple funcionament, amb totes les activitats plenes d’infants; s’ha aconseguit tenir un espai a prop de les escoles i ha donat una resposta excepcional a les necessitats dels infants i joves”.

La candidata a cònsol menor ha estat acompanyada a l’acte pels candidats Jordi Serracanta (número sis), Meritxell Rabadà (número nou) i Antoni Escabrós (número deu).

 

Marsol anuncia un bus específic gratuït per a la gent gran
La cap de llista d’‘En Comú per Andorra la Vella’, Conxita Marsol, ha omplert aquest diumenge a la tarda amb 112 persones la Casa Pairal d’Andorra la Vella, en una xerrada amb els padrins i padrines on ha explicat que es crearà un servei de bus específic per a la gent gran. Aquest servei serà gratuït per a les persones que tinguin la Tarja Magna.

“El preu tan accessible de deu cèntims per al bus comunal ens està fent morir d’èxit, hi ha tanta gent que els padrins no s’hi troben còmodes per pujar o baixar i, per tant, establirem un servei per a les seves necessitats”, ha indicat Marsol.

Durant el berenar amb els padrins, la cap de llista d’‘En Comú per Andorra la Vella’ ha garantit que es continuaran les polítiques per a la gent gran: “S’ha fet un gran salt endavant amb la nova Casa Pairal a la plaça del Poble i, a part, fem moltíssimes activitats, l’Aula Magna, el camp de petanca, el doble torn a l’Hostal Calones…”. Marsol ha afegit que, “de la
mà de la Federació de la Gent Gran, seguirem millorant tot el que puguem segons les necessitats dels padrins i padrines”.

La cap de llista també ha parlat del projecte de crear un centre intergeneracional, on hi haurà una part per a les activitats de la gent gran i una altra per als infants i joves. L’objectiu és que es puguin interrelacionar i els padrins donar consells i explicar experiències.

Finalment, pel que fa a l’acord per instal·lar un ascensor entre Príncep Benlloch i Ciutat de Valls, ha refermat que serà de gran utilitat per a la gent gran del barri.

 

Demòcrates de Canillo treballarà perquè la gent gran s’impliqui al màxim en l’activitat social de la parròquia
La candidatura de Demòcrates+Independents de Canillo s’ha trobat aquest diumenge a la tarda amb la gent gran de la parròquia. Un col·lectiu que ha crescut molt els darrers anys, tal com ha explicat el cap de llista, Francesc Camp: “Tenim més de 180 padrins de més de 75 anys”, el que representa un 25% més que fa cinc anys. Camp s’ha compromès, davant de tots ells, a treballar per facilitar-los el seu dia a dia, sobretot pensant en els que tenen més problemes d’autonomia. Així mateix, el programa taronja també contempla accions perquè tots ells “s’impliquin al màxim a l’activitat social de la parròquia”.

Camp ha explicat que “volem oferir-los un gran gruix d’activitats”, bona part de les quals es gestionaran des del nou centre Com a Casa a l’edifici Perecaus, inaugurat aquesta tardor. Un punt de trobada on poden dinar, fer exercici físic o cognitiu. A la vegada, “volem que participin com a voluntaris” en l’organització de festes tradicionals i altres actes que els puguin interessar. “Podran apuntar-se al Comú i, quan s’hagi de fer
l’activitat, se’ls demanarà ajuda”, ha explicat. Finalment, també es volen organitzar trobades intergeneracionals perquè els padrins i padrines expliquin als més joves històries i anècdotes sobre Canillo. És una manera “d’afavorir la cohesió social de la parròquia”, ha exposat.

D’altra banda, i pel que fa a la gent gran que té més problemes d’autonomia, una de les accions que planteja la candidatura taronja és la de comptar amb una persona al Comú perquè en faci el seguiment. “Anirà a casa seva, parlarà amb ells i, si detecta un deteriorament d’autonomia, es posarà en contacte amb el Servei d’Atenció Domiciliària del Govern, perquè actuï si s’escau”.

Finalment, Camp també ha anunciat el projecte d’un transport comunal que arribi als pobles més llunyans, pensat per a les persones que no es poden desplaçar fins al nucli de Canillo.

 

 

Text i foto DA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada