Emprenedors socials

Qualsevol innovació és la conseqüència de les accions produïdes per una o vàries persones emprenedores que tenen una idea i la volen posar en marxa. La majoria de vegades una idea neix de forma espontània com una encesa de bombeta, que de cop i volta il·lumina el cervell i mostra una realitat que encara no existeix però que és possible contemplar com un fet perfectament assolible. Una altra forma de tenir una idea es produeix al compartir la d’una altra persona, amb la suficient credibilitat per ser assumida com a pròpia.

Convertir però una idea en realitat requereix la intervenció de persones emprenedores, excessivament escasses, que es poden comparar a corredors de fons caracteritzats per la seva resistència, seguretat, lluita, constància i capacitat, si s’esdevé, de fer una cursa en solitari. Avui dia però qualsevol projecte innovador requereix sobretot la intervenció d’un equip de persones emprenedores creatiu i apassionat, competent i multidisciplinari, amb complicitat, implicació i dedicació absoluta en les seves tasques de desenvolupament.

Convertir en una realitat tangible una idea, com la d’endegar una alternativa a l’actual sistema capitalista, a partir dels municipis, mitjançant la creació d’una xarxa ciutadana, avui dia, amb la transformació digital és del tot possible. Requereix, això si, assumir importants canvis culturals, però sobretot poder comptar amb persones emprenedores socials capaces, amb idees molt clares sobre el que cal fer. Vegeu: www.portalpremia.net/arxius/dossierpremia.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.