cody-lost

A dia d’avui, només a Madrid hi ha uns 90.000 objectes extraviats i custodiats per l’Ajuntament. Dels que són reclamats, un alt percentatge no són retornats als seus propietaris per no disposar de factura ni de cap altre document que acrediti que l’objecte és seu, de manera que hi ha una gran quantitat d’ells que no es recuperen.

La companyia espanyola Codylost ha creat un sistema d’identificació amb codi QR que facilita la recuperació d’objectes davant possible pèrdua al mateix temps que dificulta robatoris i impossibilita la falsificació. Els emprenedors que han llançat aquest sistema obren una via alternativa a la seguretat a nivell mundial ja que permeten que un producte sigui retornat de forma directa al seu propietari. Qui trobi un producte registrat Codylost podrà veure, a través de l’escaneig del codi QR, les dades a qui pertany, podent contactar amb el seu propietari per les diferents formes proposades com telèfon, correu electrònic i SMS o, si es prefereix mantenir l’anonimat, comunicant-ho a Codylost via correu electrònic.

Codylost ofereix un sistema de seguretat a fabricants i empreses comercialitzadores de diferents productes (maletes, bosses, telèfons, càmeres de fotos, de vídeo, ordinadors, bicicletes, motocicletes…) marcant-los amb làser o una altra tecnologia permanent i convertint-los en exclusius. D’aquesta manera s’impedirà que es realitzin còpies, es dificultarà la sostracció i afavorirà la devolució en cas de pèrdua. Si s’intentés eliminar les dades, aquest gest indicaria que algú voldria ocultar la identitat del producte.

Qualsevol persona pot registrar gratuïtament fins a 50 articles a la base de dades Codylost, un referent de consulta on comprovar l’estat de qualsevol article davant de qualsevol incidència o compravenda de segona mà.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada