Emili Duró omple el Centre de Congressos amb la conferència sobre com gestionar la il·lusió

L’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha quedat petit aquest dimecres davant la gran afluència de gent que s’ha acostat a escoltar la conferència d’Emili Duró sobre com gestionar la il·lusió en temps canviants com l’actual. Duró considera que ‘vivim en el millor dels móns possibles i que el que hem de canviar és la manera de veure’l, redefinir les postres prioritats i valorar les emocions per sobre d’aspectes tècnics o materials’. L’acte ha estat organitzat per la Fundació Jacqueline Pradère i la Fundació Crèdit Andorrà, que dóna el tret de sortida a la celebració del seu 25è aniversari.

Prop d’un miler de persones han assistit aquest dimecres a la conferència de l’economista i màster en Administració d’Empreses, Emili Duró. Tal ha estat l’èxit de convocatòria del ponent que l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha hagut de tancar les seves portes després de superar la seva capacitat d’aforament.

Sota el títol Com gestionar la il·lusió en temps de canvi, Emili Duró ha parlat sobre la importància de les emocions i la forma d’afrontar la vida en la societat actual. Segons Duró, vivim en el millor dels móns, ja que tenim més recursos i més béns que mai. En canvi, indica, ‘ens queixem més que mai’.

Una de les causes és que cada cop som més longeus però, segons aquest economista ‘estem fets per sobreviure i no per viure’. És a dir, la societat i la nostra forma de viure ha anat canviant però no ens han ensenyat a viure d’acord amb aquesta nova situació. Aspectes com que la gent optimista rendeix entre un 65 i un 100% més que les persones normals o que les emocions negatives es contagien quatre vegades més que les positives són un senyal, segons el conferenciant, que hem de ‘canviar la nostra mirada’.

Aquest canvi de mentalitat ha de començar per un mateix, per establir les prioritats en funció del que és més important per la vida de cadascú. Per exemple, explica Duró, abans els estudiants marxaven a universitats prestigioses i s’hi donava molta importància. En canvi, ara, potser marxes però tens als pares malalts i per tant ‘no seràs tan feliç’.

Segons Duró, la gran majoria dels fracassos es deuen a cops emocionals. ‘El que mira al passat, no el pot canviar; el que mira al futur construeix i és feliç’, ha manifestat. En aquest sentit, les males experiències poden dirigir la nostra mirada, motiu pel qual ha considerat que els nens són més feliços perquè no estan marcats per aquestes emocions passades. ‘La felicitat seria una mala memòria i una bona salut. Si t’oblidessis de tot series feliç’, ha declarat.

D’altra banda, el conferenciant també aposta per un canvi tant en l’educació com en la gestió empresarial. ‘Si tens un cap que t’anima, entusiasta, simpàtic i agradable treballes millor que si sempre està de mala llet’, ha remarcat. En la seva opinió, és feliç aquell que persegueix un objectiu, que transmet optimisme, que lluita per aconseguir els seus desitjos. Tot i així, a l’escola, diu, ‘ens ensenyen continguts’, però en comptes d’això cal transmetre valors.

Amb tot, al final, el 90% de l’èxit depèn de la forma de veure les coses i per això el ponent ha considerat que ‘hem de canviar la forma d’ensenyament i la forma de viure’. ‘Cal ensenyar i buscar actituds’, ha conclòs.

L’acte ha estat organitzat per la Fundació Jacqueline Pradère i la Fundació Crèdit Andorrà, que dóna el tret així als actes de celebració del seu 25è aniversari.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *