Eluska Galdós marxarà del PS però mantindrà el càrrec de consellera de Comú

La consellera socialdemòcrata del Comú d’Encamp, Eluska Galdós ja té bastant clar que abandonarà el Partit Socialdemòcrata després del congrés extraordinari del 20 d’abril. Ha pres aquesta decisió després d’uns mesos de dubtes, i el que l’ha fet acabar de decidir són les ponències que s’han presentat per al proper congrés, entre d’altres qüestions. El que també ha avançat, però, és que la seva intenció és continuar com a consellera de Comú. El seu company, Joan Sans, no té intenció d’abandonar el partit però opina que si el comitè local ho veu bé es podrà continuar treballant amb Galdós.

Des que va començar la fractura del Partit Socialdemòcrata, i més encara des que els membres del comitè local d’Encamp Miquel Alís i Artur Arcalís van abandonar el partit, la consellera Eluska Galdós ha meditat si marxar o no del PS. Sempre s’ha manifestat més propera al grup ‘jaumista’, i finalment ha decidit donar el pas.

Galdós s’esperarà a la celebració del congrés extraordinari del 20 d’abril i al comitè local d’Encamp posterior, i és previsible que en aquesta reunió aproximadament la meitat dels membres del comitè decidiran marxar en bloc. Tot i que aquesta decisió es comunicarà posteriorment al congrés per si el 20 d’abril hi hagués algun canvi significatiu en la línia que seguirà el partit, si tot segueix com sembla, marxarien unes set o vuit persones del comitè local d’Encamp.

Pel que fa al càrrec que ocupa la Eluska Galdós al Comú, ella no té previst deixar-lo. Opina que compta amb prou suport, i que el seu company Joan Sans ho acceptarà, ja que el bon equip amb ell, assegura que és un dels motius que més l’han fet pensar si marxar o no. D’altra banda recorda que els consellers de Comú no es van comprometre a deixar els càrrecs si abandonen el partit. De fet, Galdós assegura que ‘el partit ens va ajudar molt poc durant la campanya’.

Per la seva banda, el seu company al Comú, Joan Sans, ha indicat que no té pensat marxar del partit i considera que té prou suport dins el comitè local per seguir-hi. Amb Eluska Galdós, però, han fet un bon equip de treball, i opina que haurà de comentar amb els membres del comitè local que quedin com actuar al respecte, però en principi considera que podran continuar treballant plegats, ja que ‘encara que marxi, Eluska Galdós continua tenint ideologia socialdemòcrata’.

Les ponències que s’han presentat al proper congrés han estat un punt més que ha motivat Galdós a marxar, ja que considera que ‘les de funcionament del partit són filosofia barata’ i que estan buides de contingut. A més, ha criticat especialment la ponència de la comissió de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals que preveu apostar perquè la CASS subvencioni el canvi de sexe a les persones amb disfòria de gènere. Ha indicat que aquesta no hauria de ser una prioritat per al país en un moment amb tantes preocupacions econòmiques.