eluskaLa consellera de Socialdemocràcia i Progrés al Comú d’Encamp, Eluska Galdós, considera que el text de delimitació de competències comunals presentat pel Govern és ‘bo’ tot i que ha afegit que potser ara no era el moment de plantejar aquesta qüestió. Galdós ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA en què ha dit que aquesta proposta s’hauria d’haver fet abans aprofitant la feina que ja es va començar durant el govern de Jaume Bartumeu.

La consellera encampadana creu que el text és ‘bo’ ja que tot el que són propostes socials pot ser positiu pel país perquè ‘les desigualtats entre parròquies no són gaire normals’. En aquest sentit, ha assenyalat que la unificació de preus públics ‘és interessant’ i que cal que les qüestions socials passin a gestionar-les el Govern si això comporta una optimització dels recursos. De tota manera, Galdós també creu que hi ha temes com el cadastre o el cens que des d’Encamp s’han gestionat molt bé i que potser no caldria transferir al Govern. En aquesta línia, també ha situat la gestió del cens emfitèutic del Pas de la Casa, que suposa una font d’ingressos per al Comú.

Malgrat estar d’acord amb el conjunt de la proposta, Eluska Galdós considera que ara potser no era el moment de plantejar-la i que s’hauria d’haver fet abans aprofitant la feina feta durant el govern de Jaume Bartumeu. En aquest sentit, la consellera encampadana creu que DA hauria de tenir altres prioritats i es pregunta si no ‘estaran marejant la perdiu’ per fer oblidar altres qüestions.

Pel que fa a les reticències que s’han expressat des dels comuns a la proposta del Govern, Galdós diu que no sap si creure’s la manca de sintonia o si això forma part d’una estratègia, però de tota manera ha afegit que entén els recels ja que podria semblar que el paper del cònsol es reduiria al de simple gestor i això pot molestar als perfils més parroquialistes. Per tot plegat, Galdós ha recordat que des de SDP s’està treballant en una proposta que esperen tenir enllestida abans de l’estiu.

D’altra banda, Eluska Galdós ha reiterat que no es planteja tornar a les files del PS ni formar part d’una coalició d’esquerra, perquè ha recordat que va marxar ‘dolguda i enfadada’ i que el trencament va ser ‘traumàtic’ ja que ella volia quedar-se dins el partit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada