Els xampinyons, important font de minerals i vitamines

xampinyo

La  tardor és temps de bolets i els xampinyons, tot i que en general els podem adquirir en qualsevol moment de l’any, són un dels més consumits degut a la seva versatilitat gastronòmica i la gran quantitat de beneficis i propietats que ens aporten.

D’una banda, els xampinyons destaquen pel seu alt contingut en proteïnes d’alt valor biològic, aportant tots els aminoàcids essencials. També són rics en oligoelements, que participen en diverses funcions vitals del nostre organisme.

Altres components importants dels xampinyons són els minerals, dels quals destaquen el ferro, el potassi i el fòsfor; i les vitamines, especialment del grup B i C. Tot això fa que siguin beneficiosos pel bon funcionament del sistema nerviós i hepàtic, així com participar en la depuració de l’organisme. També afavoreixen la salut dels ossos, la pell, el cabell i les ungles i ajuden a regular els nivells de sucre en sang i a inhibir el creixement de cèl·lules canceroses.

Són especialment recomanables per persones amb sobrepès degut a l’efecte saciant i al poc contingut calòric que tenen (unes 20 calories per cada 100 grams consumits), però també són molt aconsellables durant èpoques de creixement, així com durant l’embaràs i la lactància pel seu alt contingut d’àcid fòlic, que ajuda al creixement i al desenvolupament, tant físic com intel·lectual.

Per AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.