Una seixantena dels 200 voluntaris de la bossa del Departament de Joventut i Voluntariat han participat aquest dissabte en la segona trobada anual celebrada a la casa de colònies AINA, a Canillo. Enguany, a més d’un dinar, han rebut una formació per aprofundir en com s’han de comportar davant de situacions difícils i sobre el tracte que han d’oferir durant els diferents esdeveniments esportius i culturals on treballen desinteressadament. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, present a l’acte, ha volgut agrair la tasca d’aquestes persones, ja que considera que són imprescindibles per dur a terme els diferents esdeveniments. El tret de sortida el donaran aquest diumenge amb la Cursa Illa Carlemany, on són necessaris més de 50 voluntaris. A més, Gelabert també ha destacat que en cadascuna de les 23 actuacions del Cirque du Soleil d’aquest estiu es necessiten fins a 40 voluntaris cada nit, una xifra que denota que “realment són molt necessaris”.

La casa de colònies d’AINA ha acollit, aquest dissabte al migdia, la presentació de la temporada d’esdeveniments esportius i culturals per al col·lectiu de voluntaris del Departament de Joventut i Voluntariat. El tret de sortida de la seva tasca d’enguany es donarà aquest diumenge, amb la Cursa popular Illa Carlemany, on fins a 55 voluntaris faran possible que es pugui desenvolupar. El calendari d’aquest estiu es completa amb fins a cinc curses, una caminada, una bicicletada, la Vuelta Espanya i el Cirque du Soleil, on cada nit requerirà l’ajuda d’una quarantena de voluntaris. El coordinador de Joventut i Voluntariat, Agustí Pifarré, ha indicat que compten actualment amb una bossa de 200 voluntaris, i que enguany s’ha afegit una o dues curses més al calendari, de manera que caldrà motivar més gent, tenint en compte que es necessiten entre 40 i 60 persones per a cada acte.

La trobada anual de voluntaris, que es va celebrar per primera vegada l’any passat amb una costellada amb l’objectiu de fer un reconeixement al col·lectiu, s’ha completat enguany amb formacions per als voluntaris a càrrec d’una membre del departament de Protocol del Govern i de diversos agents de circulació, amb els quals han pogut aprofundir en com actuar davant de situacions difícils i en com acollir i tractar els participants dels diferents esdeveniments. La intenció, segons Pifarré, ha estat explicar-los les normes bàsiques i els consells de seguretat per tal que puguin fer la seva tasca de la manera més segura possible i per tal que puguin respondre davant de certes necessitats o conflictes.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha estat present a l’acte per agrair la tasca desinteressada dels voluntaris, i ha assegurat que són una figura imprescindible per al desenvolupament dels diferents esdeveniments esportius i culturals que se celebren durant l’estiu. Per tal de compensar-los, reben petits incentius, com ara la possibilitat de participar en cursos gratuïts de riscos naturals i de primers auxilis, la gratuïtat dels aparcaments durant els esdeveniments, i alguns obsequis. Gelabert ha recordat que l’any passat se’ls va equipar amb una samarreta i una dessuadora que els identifica com a voluntaris, i que enguany se’ls ha lliurat una motxilla, en col·laboració amb Andorra Turisme.

Presentació del nou pla de museus, en breu
La ministra Olga Gelabert també ha avançat que la setmana vinent el Consell Assessor del Patrimoni Cultural li presentarà el nou pla de museus, que s’ha elaborat amb l’objectiu de modernitzar aquests equipaments, i que durant el més de juny es farà públic. L’objectiu, ha indicat, és que es pugui incloure en els pressupostos del proper exercici per tal que es pugui posar en marxa l’any vinent.

Gelabert també ha fet un balanç satisfactori de les activitats celebrades per commemorar el Dia Internacional dels Museus, fent un especial èmfasi en el fet que el Museu Thyssen va rebre, dijous passat durant la jornada d’entrada gratuïta. També ha avançat que el Pass Museu, el forfet per visitar els museus d’Andorra a un preu reduït, també es renovarà properament per tal d’incloure l’entrada al Museu Thyssen, tot i que amb un suplement de preu, i el museu de Jorge Lorenzo.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada