La iniciativa del Consell d’Infants de Sant Julià de fer un mercat d’intercanvi d’objectes reutilitzats ha estat un èxit, especialment pel que fa als videojocs. L’objectiu era per fomentar un consum responsable en temps de crisi. La cap del Departament de Serveis Socials i Participació Ciutadana de Sant Julià, Montse Cobo, ha fet destacat la participació d’un centenar de nens i nenes que han aportat 162 objectes i que han intercanviat entre els tres centres educatius participants.

Cobo ha explicat que cada nen ha donat un objecte diferent com ara llibres, videojocs, roba, pilotes, peluixos, patins en línia, esquís, patinets etc., i mitjançant un sistema de punts, l’han pogut bescanviar per un altre objecte. Cobo ha explicat que l’excedent es farà arribar a entitats socials. També ha recordat les iniciatives anteriors del Consell d’Infants com la campanya de civisme, la campanya contra el tabaquisme o la de reciclatge.

La Lorena, una alumna de l’Escola Espanyola i membre del Consell d’Infants, ha destacat els jocs electrònics com a material de més demanda seguits dels peluixos. Alguns exemples d’intercanvi han estat els de la Catalina, una alumna de l’Escola Andorrana de Sant Julià que ha aportat un llibre a canvi de 10 punts i n’ha adquirit un altre de diferent; o el Rubén, que ha donat tres videojocs de la Play Station amb una recompensa de 70 punts i ho ha pogut intercanviar per un helicòpter teledirigit.