La Plataforma d’Afectats per la Cruïlla de Montferrer ha reiterat la seva decepció i escepticisme amb les previsions de construcció d’una rotonda a la N-260, al pas pel municipi.

El col·lectiu ha negat que vulguin crear “alarma social” sobre aquest tema, en referència a la resposta donada la setmana passada per la subdelegada de l’Estat, Inma Manso. Sobre aquest punt, afirmen que s’han limitat a fer públic allò que els ha dit oficialment el Govern espanyol a través de les cartes que els han tramès.

En aquest sentit, la plataforma ha detallat que acaben de rebre una nova carta, del Ministeri de Foment, en què se’ls reitera que “la Direcció General de Carreteres no té actualment disponibilitat pressupostària per licitar el contracte d’obres el 2013”. La missiva detalla que de moment només s’ha començat a redactar el projecte de licitació. El portaveu de la plataforma, Lluís Mera, tem que amb l’argument de la manca de diners la rotonda s’ajorni almenys fins al 2015.

Els veïns també s’han mostrat decebuts pel fet que Foment tregui importància a la perillositat de la cruïlla, tot adduint que “no està classificada com a zona de concentració d’accidents”. Els afectats recorden que l’indret no disposa ni de pas de vianants, ni de mesures correctores de velocitat ni tampoc d’illetes d’entrada pels vehicles que van de la Trobada cap a la Seu o bé de Montferrer cap a Adrall. Aquesta darrera mancança ha estat la causant de moltes de les topades que hi ha a la zona.

Des de Foment argumenten que la limitació de 50 km/h, les voreres, els carrils centrals i la il·luminació existent són suficients per garantir la seguretat. Tanmateix, els veïns denuncien que molts conductors passen per la cruïlla sense respectar el límit de velocitat, i recorden que ja fa 20 anys que se’n denuncia la perillositat.

Foto: Lluís Mera