Els veïns de Montferrer no descarten noves mobilitzacions per reclamar la rotonda

La Plataforma d’afectats per la cruïlla de Montferrer no descartar tornar a mobilitzar-se per reclamar la construcció d’una rotonda a la carretera N-260 al pas pel municipi. El col·lectiu lamenta les “contradiccions” de l’Estat, després que una carta tramesa pel president espanyol, Mariano Rajoy, ha tancat la porta a executar l’obra a curt termini adduint problemes de pressupost.

Els veïns i l’Ajuntament han de tornar-se a reunir per analitzar la situació actual de la reivindicació. Tot i això, el portaveu de la Plataforma, Lluís Mera, assenyala que contemplen tornar a protestar per exigir la rotonda.

Mera s’ha mostrat decebut per la carta de resposta tramesa per Presidència del Govern espanyol. En la missiva es descarta una construcció propera del pas giratori, malgrat que la subdelegada del Govern central, Inma Manso, els havia assegurat que ja s’havien iniciat els tràmits per elaborar el projecte de cara a una posterior execució.

En aquest sentit, des de la plataforma rebutgen l’argument que la cruïlla no sigui un tram de concentració d’accidents i recorden que continua sent un punt perillós, sense prou garanties per als cotxes i vianants que creuen d’un costat a l’altre del municipi.

L’Ajuntament de Montferrer i Castellbò també s’ha mostrat molt decebut per la negativa a finançar la rotonda. En cas que es confirmi l’absència de pressupost, l’alcalde, Jordi Calvet, creu que el compromís anunciat per la subdelegada haurà estat una “xarlotada” i es mostra escèptic amb el compliment de la promesa.

Per tot plegat, Calvet recolzarà els veïns en cas que decideixin tornar a protestar, ja que interpreta que se’ls ha intentat fer callar davant el ressò que estava adquirint la reivindicació.

El municipi fa anys que reclama una solució atès l’elevat trànsit que suporta la N-260 i el fet que s’hi han produït accidents greus i que periòdicament hi ha topades entre vehicles.