Una quarantena de veïns de la part alta d’Escaldes-Engordany han participat aquest dijous a la reunió de barri organitzada pel Comú per tal de parlar dels neguits que genera el projecte de fer per a vianants l’avinguda Carlemany. Les principals demandes que han fet els assistents anaven encaminades a reclamar més aparcaments per la zona, ja que consideren que aquesta és la causa per la qual s’ha anat reduint la clientela dels comerços. Els veïns han demanat que es tracti aquesta part de l’avinguda de manera igualitària que el tram que es tancarà al trànsit, i que s’hi facin inversions per millorar l’atractiu del CIAM i es creïn més pols d’atracció. També han demanat que l’avinguda del Fener pugui ser tota de pujada, per portar més cotxes a la part alta. De la seva banda, els cònsols han obert la possibilitat que en un futur el tram tancat al trànsit pugui ampliar-se cap a la part alta, estudiant alternatives de trànsit.

Els veïns de la part alta d’Escaldes-Engordany s’han mostrat preocupats per les conseqüències que pot tenir el tancament al trànsit de l’avinguda Carlemany. Alguns consideren que això ‘ens acabarà de soterrar’ perquè ‘ens tallen l’artèria principal i els vehicles no arribaran a la zona’. Alguns dels presents preveuen que perdran entre el 40 i el 50% dels clients. Des del Comú es considera que l’eix de vianants aportarà més gent a la part alta perquè l’aproparà al centre neuràlgic de la parròquia, i a més, el cònsol menor, Marc Calvet, ha obert la porta a estudiar de cara a un futur d’allargar la zona de vianants almenys fins a l’avinguda Copríncep de Gaulle, tot i reconèixer les dificultats que hi ha a nivell de mobilitat.

Una de les demandes principals que tenen els comerciants de la part alta és que es creïn més places d’aparcament, i han lamentat que el projecte que es va anunciar en el seu moment per fer un pàrquing al carrer Mossèn Guillem Adellach no hagi prosperat. De la seva banda, Calvet, ha explicat que s’està negociant amb la propietat de l’aparcament de la plaça de l’Església que els contractes de lloguer siguin més llargs per tal de fer-hi una inversió per ampliar les places fins a 120 amb la construcció de diferents nivells amb estructures prefabricades.

Els veïns també han demanat que l’avinguda del Fener sigui tota en sentit pujada, per tal de ‘portar més cotxes a la part alta’, una possibilitat que els cònsols s’han mostrat oberts a estudiar. També han reclamat més inversions a la zona, ja que consideren que el contingut del CIAM no atrau, i han demanat més pols d’atracció com podrien ser unes basses d’aigua calenta, més activitats d’oci i dinamitzar el centre històric al voltant del carrer d’Engordany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada