Els veïns de la Clota Verda volen que les asseguradores assumeixin el lloguer dels pisos temporals

Els veïns de l’edifici de la Clota Verda que la setmana passada van resultar afectats per un incendi afronten ara les negociacions amb les companyies d’assegurances, i volen que a banda de cobrir les despeses dels desperfectes, també es facin càrrec del lloguer dels habitatges on hauran de viure durant els pròxims mesos de manera provisional. El president de la comunitat, Jean Michel Restoin, ha explicat que un dels neguits principals dels afectats és que ‘no podem pagar l’hipoteca i un lloguer durant sis mesos’. Restoin també ha informat que aquest dilluns la Policia ja ha aixecat la prohibició d’entrar a l’edifici, que s’estan fent els diferents peritatges, i que els tècnics han determinat que l’estructura de l’immoble no ha quedat malmesa.

Text: Un dels neguits principals dels veïns dels 24 pisos de l’edifici de la Clota Verda és com han d’afrontar els lloguers dels habitatges on residiran de manera temporal fins que puguin tornar a les seves cases. El president de la comunitat, Jean Michel Restoin, ha explicat que el problema és que cada família té una assegurança diferent i amb un nivell de cobertura diferent, i que encara que els assegurin que després l’asseguradora del pis on es va originar l’incendi els retornarà l’import de les despeses que han tingut, Restoin assegura que la majoria dels veïns no poden pagar l’hipoteca i un lloguer alhora.

Per aquest motiu, demanen a les companyies asseguradores que es facin càrrec de les despeses del lloguer, incloent les despeses de la fiança, així com totes les despeses derivades de l’incendi. De moment, Restoin ha dit que sembla que aquest dilluns, amb les converses que han tingut, hi ha més bona sintonia amb les asseguradores, i s’estan intentant posar totes d’acord per fer els tràmits més ràpidament.

El president de la comunitat de propietaris també ha volgut agrair l’ajuda que han rebut des del Comú, que els va allotjar a la Casa Pairal i els va ajudar a trobar un pis de lloguer, així com els veïns de la urbanització que els van ajudar, ja que tot i que hi ha gent que s’han queixat d’alguns veïns, ‘n’hi ha d’altres que s’han comportat realment molt bé’.