Els vehicles més contaminants que vulguin circular per la nova Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona hauran de pagar per fer servir cada una de les 10 autoritzacions anuals a què tenen dret. Per cada permís, que dura 24 hores, hauran de pagar 2 euros. Si el vehicle és estranger, com en el cas dels vehicles andorrans, haurà de pagar 5 euros d’entrada per la gestió de comprovar quant contamina, més dos euros diaris si no és prou sostenible.

El ple de l’AMB ha aprovat aquest dimarts la nova taxa, que no s’havia anunciat durant les presentacions i sessions divulgatives sobre el funcionament de la ZBE. La restricció entrarà en vigor l’1 de gener i s’aplicarà de dilluns a divendres laborables de 7 a 20h, a partir de l’1 de gener de 2020. Els infractors rebran avisos durant els tres primers mesos i a partir de l’1 d’abril començaran a imposar-se multes de 200 a 500 euros.

Per controlar l’accés i el compliment de la taxa l’AMB posarà aviat en funcionament el Registre Metropolità, la plataforma tecnològica on s’hauran d’inscriure els vehicles que no els hi correspongui etiqueta ambiental de la DGT així com els estrangers per poder tramitar les seves autoritzacions per poder accedir i circular per la zona de baixes emissions. Per evitar rebre sancions també s’hauran de registrar tots aquells vehicles que estiguin exempts de pagar la taxa.

8 comentaris

 1. Tinc un fiat panda 1.2 bencina del 2018, con se s’ha e de pagar o no? Gracies

 2. Resumiendo, primero es por el bien del ciudadano para reducir la contaminacion, pero al final como se dice en Catalan “ Pagan Sant Pere Canta”

 3. Jajajaja que les pasa destrozan las calles de Barcelona y lo pagan los Andorranos.. Adiós Barcelona. Andorra debería hacer lo mismo

 4. El diesel desde que años estan autorizados pues en unos lugares ponen desde el 2004 y otros desde eo 2006, tengo un vehiculo diesel del 27 de noviembre del 2005 y encima tengo una discapacidad del 77% ¿puedo ecceder con ese vehiculo a Barcelona? Es que tengo que ir periodicamente a hacer pruevas medicas y querria asegurarme. Gracias

  1. Hola Joan!!!! Diésel anteriors a 1 gener del 2005 que siguin iguals o inferiors a euro 3 no podran circular desde les 07;00 fins les 20:00 de dilluns a divendres, exceptúan els de emergències i de persones amb mobilitat reduïda, pel que fa el teu cas amb un 77% no hauries de tenir problema, sempre i quan el vehicle estigui al teu nom, també pot ser que el teu vehicle estigui matriculat al 2005 però cumpleixi la norma euro 4 o superior en aquest cas estaries exempt i podries circular en cualsevol horari, has d’anar al concessionari de la teva marca y preguntar si es euro 4bo superior i si ho és llavors has de demanar-los el certificat d’emissions conforme es euro 4 (previ pago de uns 100-150€) i després anar a tràfic a inscriure com a euro 4 o euro 5 i així obtindries la maleïda enganxina, mira les dos opcions. Espero haver-te ajudat.

   1. Perdó volia dir anteriors a 31 de decembre del 2005

 5. Benzina a partir del 2000 i dièsel a partir del 2004, estan exempts de pagar perquè els hi pertoca la etiqueta B. La resta a pagar.

 6. Bon dia. Es podria pública quins són als límits per què no crec que els busos turístics siguin electrics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada