Els valors en l’economia i les experiències del territori inicien la Trobada Empresarial

La 27a Trobada Empresarial al Pirineu ha començat, a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell, amb èxit d’inscripcions, segons ha avançat el president de l’esdeveniment, Vicenç Voltes. En espera de xifres definitives, la cimera econòmica igualarà o bé superarà les dades de participació de l’any passat.

Vicenç Voltes ha obert les ponències donant la benvinguda als assistents i expressant la voluntat que la Trobada ajudi a “aportar coneixements i compartir experiències” de cara a “afrontar els reptes i desafiaments actuals, en un món amb contextos canviants i incerts”. Voltes ha animat a “renovar constantment els coneixements” i a dotar-los de més qualitat, a més a més de “fer xarxa i generar debat” per “visualitzar les expectatives de futur. Des de l’organització, d’altra banda, s’ha agraït la fidelitat de participants i patrocinadors i la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu “per la bona acollida i hospitalitat”.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha destacat que aquest ja és el novè any consecutiu que la ciutat acull la Trobada Empresarial i ha considerat com “un plaer” el fet que aquests dies “se centri l’atenció del país en un indret on normalment no hi estan posats els focus, perquè solen estar a Barcelona i la seva àrea”. Batalla ha aprofitat per convidar els inscrits a gaudir de la ciutat i del seu patrimoni en el marc de les ponències.

La primera conferència de la Trobada l’ha protagonitzat un referent en management internacional: Luis Huete, professor de l’IESE i assessor d’un gran nombre d’empreses. Huete ha centrat la seva intervenció en la necessitat dels valors per poder decidir amb criteri. Sobre aquest punt, el consultor ha subratllat que la recerca dels diners com a única finalitat acaba derivant en fracàs tard o d’hora i ha lamentat el que denomina “malaltia de poder” que pateixen molts dirigents i que els porten també a “conductes addictives” no només amb els diners sinó també amb altres facetes de la vida.

Per evitar-ho, Huete considera imprescindible acompanyar la recerca de l’èxit econòmic d’uns valors sòlids i cercar el bé comú, ja que “cap societat no pot ser feliç si una majoria de la seva població viu en situació de pobresa”. En aquest sentit, el professor s’ha mostrat crític amb algunes de les polítiques que s’han seguit els darrers anys i, sense menystenir la importància que sempre tenen els diners, ha instat a redefinir el concepte d’èxit, que també passa per l’assoliment d’objectius personals i comunitaris que, moltes vegades, acaben ajudant més a l’èxit econòmic que no pas la recerca del guany a curt termini.

Text i foto: Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES