bus-1Des del dia 1 de gener, desplaçar-se amb transport públic és gairebé un 6% més car. Hem sortit al carrer per saber com han rebut els usuaris aquesta nova pujada de tarifes, que ha deixat el preu del bitllet senzill en 1,80 euros. Critiquen que augmenti el cost del serveis però que no ho facin els salaris. També ha augmentat el preu del servei de taxi.

Per als usuaris del transport públic, l’arribada del 2014 ha vingut acompanyada d’una nova pujada de tarifes. Aquest cop, d’un 5,8%, que deixa el preu del bitllet senzill en 1,80 euros, deu cèntims més que l’any passat. Un augment que els usuaris reben entre la indignació i la resignació, conscients que els salaris no segueixen la mateixa tendència. Alguns titllen l’augment de preu de “vergonyós” i altres ho veuen “malament perquè les nòmines dels treballadors no pugen i cada any passa el mateix i es nota a final de mes”.

Aquestes opinions contrasten amb el que afirma algun conductor que assegura que “els usuaris estan acostumats a que cada any s’augmenta tot” i afegeix que “el nivell de vida és molt elevat però potser els sous no” i afirma que “la gent ho accepta bé i no diu res”. També s’han incrementat un 2% les tarifes de taxi. Una baixada de bandera costa ara 2,55 euros. Els taxistes afirmen que no reben queixes dels passatgers “com si no hagués pujat la tarifa”.

En aquest context, alguns usuaris reclamen que es revisin les tarifes en funció de la distància, perquè els qui recorren pocs quilòmetres amb bus no hagin de pagar el mateix que els qui fan desplaçaments més llargs entre parròquies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada