En la sessió de Consell de Comú d’Ordino celebrada aquesta tarda, s’ha destacat l’aprovació d’una ordinació d’higiene pública i protecció ambiental que ha de servir per sensibilitzar la població en el comportament a la via pública. “És un espai propietat de tots, i penso que és compromís i obligació respectar¬lo”, ha dit la cònsol menor, Consol Naudí. En aquest text, hi constarà la possibilitat d’instal·lar cendrers a les parets de restaurants i bars que ho desitgin, per facilitar la neteja de burilles. Algunes de els especificitats que s’inclouen són els horaris de la recollida selectiva i del rec de les plantes que donin a la via pública, un altre punt d’interès que ha destacat ha estat la demanda de col·laboració ciutadana en la treta de neu.

Naudí ha avançat el contingut del conveni que se signarà amb Andorra Telecom per instal·lar una pantalla interactiva a l’Oficina de Turisme d’Ordino en un suport vertical. Des d’avui i fins dissabte, els turistes que passegin per l’Avinguda Meritxell podran fer-se una foto en escenaris d’Ordino, i la imatge es projectarà a la pantalla instal·lada a la façana d’Andorra Telecom. El Comú d’Ordino continua així la col·laboració amb el servei de telecomunicacions amb l’aportació de continguts turístics i a través de les xarxes socials. L’acció lúdica ha estat desenvolupada per la conselleria de Turisme per donar a conèixer la parròquia en unes dates de gran afluència turística, segons ha explicat el responsable Bartumeu Gabriel. Des de fa una setmana, ja es poden veure les fotografies finalistes del concurs d’Instagram O Snow i imatges de les activitats que es poden fer a la parròquia com la Ruta del Ferro. El conseller de Comunicació, Ludovic Albós ha insistit en la voluntat de continuar apostant per les noves tecnologies i tenir presència a les xarxes socials.

La mandatària ha tancat la seva compareixença amb agraïments pels allotjaments turístics de la parròquia, l’Hotel Sant Miquel i l’Aparthotel Anapurna d’Ansalonga, que van acollir les víctimes de l’incendi de la Clota Verda I, el dia de la Constitució.

Text i foto: Comú d’Ordino