Tots els túnels del país disposen d’un organisme gestor que assumeix la seguretat i el seu correcte funcionament. Es fa través d’un sistema de 300 càmeres de vigilància i la coordinació amb els agents de camp. En tres dels quatre túnels del país, és el Centre Nacional del Trànsit el que se n’encarrega.

El país té quatre túnels que superen els 500 metres de distància. Des d’aquí, el Centre Nacional del Trànsit en porta el control de la seguretat. Són els túnels de la Tàpia, del Pont Pla i el dels Dos Valires. El d’Envalira té el seu sistema propi de control. Un sistema de càmeres robotitzades detecta automàticament qualsevol incidència que es pugui produir.

Durant 24 hores els 365 dies aquestes vies es vigilen i compten amb els manteniments que marquen els protocols que recomana la normativa europea. Una de les revisions anuals és el mesurament i control de la intensitat de les llums del túnel que fa l’empresa adjudicatària AERCO. El nivell de seguretat dels túnels del país és molt alta, tant és així que l’any 2008, el del Pont Pla va ser considerat el túnel més segur d’Europa.

El control i manteniment dels túnels evidencien la complexitat d’una de les infraestructures tecnològicament més avançades del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada