Els treballs tècnics per arranjar i reforçar el perímetre de la tanca de Naturlàndia per on aquest dimecres es va escapar l’os que va ser abatut s’allargaran fins dilluns, de manera que el parc d’animals no tornarà a obrir al públic fins dijous vinent, tenint en compte que dimarts i dimecres són dies de tancament setmanal, tal com ha informat el comú de Sant Julià de Lòria. En paral·lel, els tècnics de Patrimoni Natural estan elaborant una auditoria sobre els protocols de seguretat, i segons els primers resultats, els paràmetres “són bons”.

Els tècnics del departament de Patrimoni Natural han portat a terme durant aquest dijous les tasques de supervisió i control del sistema de seguretat del parc d’animals de Naturlàndia, després de l’incident d’aquest dimecres que va acabar amb la vida d’un os després d’escapar-se del tancat. De forma paral·lela, i fins dilluns vinent, els operaris del parc portaran a terme els treballs d’arranjament i reforç del perímetre de la tanca on hi ha els animals. De fet, segons ha informat el comú de Sant Julià de Lòria, aquest dimecres ja es van iniciar les tasques al tram de tanca malmès, just al punt per on un dels ossos del parc va aconseguir sortir del seu recinte.

Aquest fet comportarà que l’espai no torni a obrir al públic fins dijous, ja que els dimarts i els dimecres són els dies de tancament per al manteniment setmanal de les instal·lacions i el parc no rep visites.

Els tècnics de Patrimoni Natural elaboraran una auditoria acurada de la situació, i la corporació ha avançat que els primers resultats de l’avaluació indiquen que “els paràmetres de seguretat són bons”. Malgrat aquesta primera valoració, el comú ha informat que està prevista la incorporació d’una sèrie de recomanacions per tal d’augmentar encara més els paràmetres de seguretat que, segons han insistit els tècnics, és molt elevada. L’objectiu d’aquests treballs és extremar encara més les mesures per tal de reduir al màxim les possibilitats d’un eventual incident en el futur.

El parc va traslladar dimecres els ossos al recinte que té habilitat per l’estada temporal dels animals, amb les concidions necessàries i amb totes les garanties per a la seva seguretat, on romandran mentre no finalitzin els treballs previstos.

Text ANA. Foto Naturlandia

1 comentari

  1. Aquests ossos estan molt prims!!! I com és que a l’hivern són visibles si haurien d’estar hivernant???!!! Què pot ser no se’ls dóna prou menjar i no poden hivernar???!!! Comença a semblar greu el que passa a Naturlàndia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada