Durant la passada reunió del Comitè de Pilotatge del Projecte SAPYRA, van ser convidats els maires de Porté-Puymorens, de l’Hospitalet-près-l’Andorre, de Porta i de Mérens-les-Vals. Al llarg de les seves intervencions van posar l’accent sobre la necessitat de millorar l’accés entre les seves poblacions i Andorra.

Els treballs al corredor d’allaus H4 es van reprendre el 28 de maig i, malgrat els diversos dies de tempestes que hi ha hagut, les primeres barreres seran instal·lades aviat. Donat que el corredor té una forta pendent, es requereixen treballs d’heliportatges i intervencions de risc. Si la meteorologia ho permet, la totalitat del corredor estarà equipat per al pròxim hivern. Això permetrà retenir la major part de les allaus al corredor i limitar els tancaments de carretera (RN 20).

A meitats d’agost s’instal·laran més barreres anti allaus en altres corredors d’allaus a les poblacions de Porta et Porté-Puymorens.

El programa dels treballs de l’any 2019 es concentrarà novament en el sector de l’Hospitalet.

La informació lligada al projecte SAPYRA està disponible al portal web (www.sapyra.com), així com al canal YouTube i a Facebook, on hi ha el recull d’informacions interesants, el resum de les últimes entrevistes realitzades als actors implicats al projecte, així com les opinions de les personalitats públiques de França i Andorra.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de l’Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada