basarLa Policia ha intervingut, aquest dimecres, en un aldarull al primer basar de la capital, on els treballadors de la botiga han denunciat irregularitats en les seves contractacions. Els assalariats han manifestat que en el mes d’obertura del local ja hi han passat vuit treballadors, i que el gerent els acomiada abans de finalitzar el mes de prova, amb quitances inferiors a les que consideren que correspondrien segons la legislació andorrana.

A més, han indicat que el gerent del basar no disposa de l’autorització de treball necessària i que els ha tingut treballant ‘sense cotitzar a la CASS i sense complir les condicions laborals pactades’. La Policia ha hagut de mitjançar entre els assalariats i el gerent i ha demanat la documentació al responsable del local.

Els aldarulls s’han produït aquest dimecres cap a les 21 hores, quan el gerent de l’establiment ha comunicat a un dels treballadors que l’acomiadava. Aquest ha mostrat la seva disconformitat amb la quitança proposada i li ha expressat que altres treballadors ja han interposat recursos administratius pels seus acomiadament. La Policia s’ha assabentat del conflicte i ha intercedit, demanant la documentació tant al gerent com als empleats.

Segons han informat els treballadors, la Policia hauria reconegut que el local ja ha patit una inspecció de treball i se li han interposat tres multes que ascendeixen a uns 9.000 euros. De fet, el mateix gerent del basar ha reconegut que està tramitant el seu permís de residència i treball des de fa dues setmanes, i que per tant encara no pot exercir les seves tasques dins del local.

Els treballadors han manifestat la seva voluntat d’interposar recursos administratius a Inspecció de Treball aquest mateix dijous, per denunciar les condicions laborals en què els han tingut i com els vol acomiadar. Els han ofert una quitança que segons els empleats no s’ajusta a la llei. A més, asseguren que els que van ser acomiadats anteriorment van comprovar que no se’ls havia donat d’alta a la CASS. Tot i això, el propietari del local ha assegurat que tots els treballadors de l’empresa estan en una situació regularitzada. Pel que fa a les quitances, la versió del propietari és que ‘cadascú té la seva paraula’ i que si els empleats no estan conformes poden anar a advocats i ‘si em diuen que he de pagar, doncs ho pagaré’.

De fet, un dels empleats, Alexandre Olivier Trigo, ha manifestat que davant una inspecció de la Policia li van demanar que s’amagués i que digués que no treballava allà. Aleshores va començar a sospitar que la situació no era regular, però explica que necessitava els diners per mantenir la seva família i per això no podia exigir més al seu cap.

A la porta del local s’han reunit aquest dimecres al vespre més de quatre treballadors que asseguraven haver estat acomiadats de manera fugaç, i que consideren que és l’estratègia del propietari per pagar poc als seus empleats.

16 comentaris

 1. No sé perque el van deixar instal.lar.se; si no sap ser empresari, ni respectar les obligacions i lleis del pais, que marxi, esta fora de lloc.

 2. Otro dia entrou poli na tienda y la xinoca de su mujer….ha salido por detras da tienda como una rata asustada ! Y hoy el xinoca que usa un nombre falso (xavi) y el por que lo usa? Alguno miedo tendra…sr Fujun ZHeng …..y hoy ha mandado su mujer delante sola…para ver si tenia visitas (ex empleados delante tienda) y el donde estava? Escondido como una rata…que verguenza .. jajaja me parto da risa jajaja sr. FUJUN ZHEN estas noticias correm mundo toda la gente va a saber que clase de persona eres…., yo mismo te he dicho …como vas hacer esto al personal trabajador del pais…y tu el primero xiniño a instalarse aqui…devias hacer todo para que funcionara legalmente e nadie te apuntara el dedo …no me hiciste caso? Ya veras como vas pagar las sanciones…y al personal….muy rapido…

 3. Fue el primero trabajador a empezar alli …entrei el dia 05 enero..preparando tienda hasta abrir…de inicio este xinoca Fujun Zheng es un explorador de la gente….queria pagar 500 mes e 1 dia descanso semanal…..despues subiu a 800 euros y los mismo descansos al mes…..y como ha pasado lios com los ex empleados …puso el salario a 962 euros brutos..e mismos dias descanso al mes 4. Y a mi no me ha pagado este mes lo que dice lei de andorra…. y aparte a una trabajadora no le ha pagado grande parte de salario mes de enero ni cotizou..e la hechou en 11 febrero y lle pagou 50 euros por 11 dias trabajados . El xinoca piensa que esta en xina que alli pagan 1 euros al mes …. y a una compañera que trabajou alli…esta embarazada…le hacia subir escaleras com cajas …. e su novio lle decia al xinoca que yo subo por mi novia las cajas….respuesta del xinoca…no no no tu novia sube….el xinoca no vale nada como persona…..creo que devia ter venido de alguno abujero de alguno vater publico…y tiene uno armazen oculto para esconder sus tapaderas..a mi e a un ex compañero …el al mirar que ibamos a entrar alli ha venido rapido…aqui no entran fuera fuera…pasa algo alli…a no ser que tenga ratas xinocas escondidas jejejeje el tiene 28 años ?? Diossss esta desfigurado…muy mala cara …lle daria unos 45 años….

 4. L’han expulsat ja del país? No? Doncs ja tarda.

 5. Andorrans! Protesteu, enfronteu-vos i rebutgeu aquest tipus d’estafa, aquesta manera d’esclavitut. Ara que aquest mal no el teniu endins, ara que encara no és endèmic. Atureu-lo abans que no sigui una plaga i no pogueu fer res, com a Catalunya i la resta d’Espanya. Aquí són una plaga, una màfia, una escòria, un càncer de l’economia, i no en podem fer res.
  Lluiteu en contra d’aquests intrusos que només volen aprofitar-se.

 6. Al gerent de l’empresa: No sabes ni siquiera escribir en castellano por lo qual nunca aprenderás catalán y nunca te integrarás, la culpa no es vuestra, la culpa es de quien os ha dejado instalar en nuestro pais……..lo he escrito en castellano para que me entiendas…però también te lo pongo en chino. 不知道即使是在卡斯蒂利亚写了这么QUAL永远也学加泰罗尼亚语,从不将整合故障是不是你的,可耻的是你谁已经离开安装在我国……..我写在卡斯蒂利亚的我明白……但我也把它放在中国

 7. Vergonzoso k encima contestees ipocrita y se piensa k estamos en china.

  K pasa k porke tengamos 25 años no podemos trabajar?? Seguro k mas detecho k tu k nosotros tenemos passaporte andorrano y tu nisikieta papeles

 8. Todo el mundo se va a entetar de k es estafador!!

  Todos savemos a kien tiene detras,pero si tenemos k acer manifestaciones para k lo echen del pais las aremos! Vergonzoso k gente humilde del pais tenga k estar asi por estafadores sin papeles!!

 9. Como “gerente” debería de saber que todo empleado tiene que estar asegurado desde el minuto uno. Tenga 20-30 o 40 años. También debería saber que las horas se pagan, que hay un precio mínimo estipulado y que no puede pagar lo que le dé la gana. Creo que un poco de información sobre las obligaciones que tienen en Andorra los empresarios no le iría nada mal!!
  Me parece estupendo que pretenda ser rico cuando tenga 40 años, pero no lo sea robándole a los demás!!

 10. Es un sinverguenza esta persona y vamos a poner todos denuncias!!

  Esto no se va a quedar asii!! El chino se piensa k se va a comer el mundo!! Y si hay k hacer manifestacion delante de la tienda la aremos.

  Y k sepa todo el mundo k tiene cajas no declaradas,encima estafa al pais!!

 11. Soy el gerente de la empresa, una empresa necesita empreados con reponsabilidad y no a pasa tiempo, una parabras para todos: cuando teníamos 20años no hay dinero es normal hasta 30 años no hay dinero es no has reforzado hasta llega 40 años que no hay dinero tiene que mirar a ti mismo que ha pasado que problema tiene. Yo tengo 28 años

 12. Soc el.alexandre olivier trigo(al mateix de la publicacio feta aqui en aquesta pagina,aquesta publicacio feta per l’ana no desmenteix res de la veritat de lo que pase en realitat en aquesta empresa….vull fer publicament el meu descontent aqui amb aquet commentari.

  Vull que la gent se.nadonir de la realitat de lo que(ma passat) i pot passar a molta gent que.busque feina aqui al principat

 13. Soc una ex treballadora perjudicada, estat mes d’una stmana treballant i m’ha dit que lo meu correspon a 80€ veergonyos!! I sense assegurar a la cass i ni contracte!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada