Els treballadors del sector turístic s’impliquen en la formació ‘Andorra, conèixer-la per explicar-la’

Demà dimecres tindrà lloc el tercer mòdul de la formació Andorra, conèixer-la per explicar-la, que vol mostrar els paratges turístics del país als treballadors d’aquest sector perquè els coneguin i així puguin orientar millor als visitants. El curs complet consta de vuit mòduls, un genèric i un per a cada parròquia, i de moment estan tenint una mitjana de disset assistents a cada formació, tot i que el gerent de la Unió Hotelera d’Andorra, Joan Armengol, preveu que aquesta formació es pugui anar repetint al llarg de l’any i que a la tardor hi hagi més inscrits.

La Unió Hotelera d’Andorra, Andorra Turisme i els set comuns han organitzat conjuntament la formació Andorra, conèixer-la per explicar-la, que va començar el passat 18 de gener. Tal com explica el gerent de la UHA, Joan Armengol, la idea és que els treballadors del sector turístic coneguin bé el país, les dades de més interès per als visitants i els racons més curiosos perquè així puguin orientar els turistes de la millor manera possible.

Segons Armengol, si els treballadors coneixen de primera mà el que els demanen, sempre ho podran explicar amb més detalls i posant-hi els seus apunts personals. Armengol apunta que ‘hi ha molts llocs d’Andorra que n’hem sentit a parlar mil vegades però que no hi hem estat mai’, i que aquesta és l’ocasió per fer-ho.

Així, durant la primera sessió de formació es van exposar els trets més genèrics de la informació que solen demanar els visitants, des de quines quantitats d’alcohol o tabac es poden passar per la frontera fins als serveis de transport públic que existeixen al Principat. El segon mòdul de la formació va ser a Canillo, on tots els inscrits van passejar pels racons més emblemàtics de la parròquia, acompanyats pel responsable de Turisme de la parròquia.

Aquest dimecres la formació es trasllada a la parròquia d’Encamp, i els assistents visitaran el poble i també el Pas de la Casa. Les altres parròquies es visitaran dimecres 8 de febrer, Ordino, dimecres 7 de març, la Massana, dijous 15 de març, Andorra la Vella, dimecres 21 de març, Sant Julià de Lòria, i dimecres 28 de març, Escaldes-Engordany. Al final dels vuit mòduls els assistents rebran una acreditació oficial de la UHA Coneixement de l’oferta turística d’Andorra.

Aquesta formació està prevista per realitzar-se cada trimestre, i els assistents poden optar per inscriure’s als vuit mòduls en diferents trimestres, podent adaptar així l’assistència al seu calendari, obtenint igualment l’acreditació. Pel moment, els primers mòduls compten amb una assistència mitjana d’unes disset persones, una xifra que Armengol ha valorat positivament. A més, apunta que els inscrits són de diversos hotels i també d’agències de viatges i d’altres llocs d’atenció al públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *