Els treballadors de Vall Banc mantindran l’antiguitat i els acomiadats rebran indemnització


Els treballadors de BPA no valoraran la venda de Vall Banc fins que no vegin el pla de negoci, tot i que han celebrat que es respecti la seva antiguitat i altres condicions. El text de la resolució preveu indemnitzacions per als acomiadats independentment de si és comiat no causal a Vall Banc o per liquidació de l’empresa a BPA.

Els representants dels treballadors de BPA no han volgut pronunciar-se sobre la venda de Vall Banc fins que tinguin el pla de negoci, segons han explicat a RTVA dos d’ells, Xavier Bonell i Lluís Pérez. Això sí, han avançat que esperen conèixer “en breu” aquest pla i han confirmat que s’ha “solucionat internament” el tema del fons de jubilació dels empleats, com ja va anunciar Albert Hinojosa aquest divendres al programa “Ara i aquí” de Ràdio Nacional. També han celebrat que es prevegi mantenir l’antiguitat dels treballadors traspassats, que Pérez espera siguin “el màxim nombre possible”, tot i que encara no s’ ha anunciat la xifra concreta.

Al document publicat al BOPA extraordinari aquest dijous pel Consell d’Administració de l’AREB s’anuncia la contractació del personal de BPA “necessari per garantir la correcta posada en marxa i operativa de Vall Banc”, per part del nou ocupador, tot i que no se’n donen més detalls. Sí que s’especifica, però, que els treballadors traspassats podran desenvolupar encara activitats relacionades amb BPA i que com preveu la Llei de reestructuració i resolució d’entitats bancàries de l’abril passat mantindran antiguitat i altres condicions. Entre les quals el complement de la CASS i la mútua per a treballadors i familiars, així com mesures especials en operacions de crèdit. Seran unes condicions compartides pels treballadors que romanguin a BPA, on encara s’hauran de dur a terme tasques.

En cas de comiat no causal, la mesura serà similar per als treballadors que s’hagin quedat a BPA i per als transferits a Vall Banc. Si se’ls fa fora en els dos primers anys després de la data del traspàs, percebran una compensació que podrà ser superior però mai inferior a la que els correspondria amb les condicions de què gaudien a BPA. A més, se’ls garantirà un any de cobertura a la CASS i de mútua fins que no trobin una nova feina. Les condicions del comiat no causal, incloent-hi la indemnització, seran aplicades també als treballadors no traspassats a Vall Banc i que es quedin sense feina per la liquidació de BPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.