Els treballadors de l’Hospital de la Seu lamenten que no s’hagi contactat amb els caps de servei per negociar baixes

La segona trobada entre la direcció de l’Hospital de la Seu d’Urgell i el comitè d’empresa tampoc no ha aportat massa llum a la crisi que viu el centre. Segons han informat fonts coneixedores de la trobada, el gerent va tornar a presentar els números- que apunten a una reducció necessària de 470.000 euros en la partida de personal- però no va concretar com es duria a terme la rebaixa de 14 a 20 jornades proposada. Així, els empleats lamenten que no s’hagi contactat encara amb els caps dels diferents serveis per determinar la possibilitat de baixes voluntàries o definir fins a on es pot reduir cada àrea. Ambdues parts seguiran mantenint contactes durant la propera setmana a l’espera d’anar tancant una proposta ferma.

Els treballadors de l’Hospital de la Seu viuen amb incertesa el seu futur després de conèixer la necessitat del centre de reduir en 470.000 euros la seva despesa en personal. Una mesura que encara no coneixen ni com ni a qui afectarà ja que el gerent de l’hospital encara no ha concretat de quina manera portarà a terme la reducció de 14 a 20 jornades proposada per acabar l’exercici en equilibri pressupostari, segons han indicat fonts properes a la plantilla.

Davant d’aquest escenari, el Comitè d’Empresa lamenta que no s’hagi contactat encara amb els caps de servei per veure si es poden fer prejubilacions o reduccions de jornada voluntàries en algun d’ells i quins es poden aprimar més o menys per seguir desenvolupant la seva tasca. Així ho han revelat fonts coneixedores de la trobada que afirmen que els treballadors volen que el centre ‘posi les cartes damunt la taula’.

Després de dues reunions entre el comitè i la direcció de l’hospital i una assemblea amb els treballadors ‘no s’ha avançat res’ han criticat, tot i que segons indiquen el gerent ha manifestat que durant la setmana vinent intentaran concretar quins serveis es veuran afectats i amb quins es pot pactar i amb quins no.

Tot i que el comitè no vol que s’acomiadi gent, reconeixen que ‘potser hi ha persones d’algun servei que prefereixen que els acomiadin amb 20 dies per any per les seves condicions laborals o personals’.

Una altra opció que va plantejar el gerent, han assenyalat les fonts consultades, és reobrir la planta tancada per donar-hi un ús de residència o ampliar l’apartat de mútua. ‘Donar una utilitat per reobrir i facturar’, han resumit. Amb tot, però, sembla que aquesta via és complicada tenint en compte que la Fundació Sant Hospital ja té residència ‘i seria com fer-se competència a ells mateixos’, han conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *