batllia 1

Després de l’aixecament del sumari judicial del ‘cas BPA’ i mentre avancen els treballs de l’auditoria per discriminar els actius bons dels tòxics, ja ha començat l’operativa VallBanc, el banc bo. Tot i que és un tímid inici perquè encara no s’ha pogut restablir l’operativa amb els bancs forans. Cada dia anem coneixent més detalls dels possibles delictes. I a tot això, els treballadors no saben com quedarà la situació laboral dels acomiadats i dels que vagin al banc bo.

La Batllia ha inculpat una important quantitat d´empleats de BPA per relació amb el blanqueig i els està citant a declarar. Hi ha alts càrrecs de BPA i gestors bancaris. Els representants dels treballadors del banc han assegurat que volen saber com quedarà laboralment la situació dels inculpats i quina repercussió tindrà la notícia en la imatge de la plaça financera andorrana.

Des de fonts properes al cas afirmen que les defenses mantindran que la pràctica de compensacions econòmiques o operacions de caixer, no era il·legal i no pressuposa un blanqueig de capital com afirma la fiscalia. Quan la Uifand la va desaconsellar  com a operativa d´alt risc ja no es feia. També afirmaran que hi ha empreses establertes al Principat que es dediquen a portar diners com feien els gestors bancaris.

Per altra banda, l´anomenat banc bo ja ha començat a operar. Properament s´hauran de traslladar els comptes lícits que hi ha a BPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada