consell bpa

Els representants dels treballadors de BPA han estat presents aquest dijous al Consell General durant l’avaluació i l’aprovació de la Llei de reestructuració i resolució d’entitats bancàries. Han indicat que s’ha inclòs en el text la preferència dels empleats actuals per formar pArt de la plantilla del nou banc i que puguin mantenir l’antiguitat però han admès que moltes altres propostes no han estat recollides. Amb tot, s’han mostrat esperançats que ho faci el reglament que ha de desenvolupar la llei. Així ho ha reconegut també el ministre de Finances, Jordi Cinca, que ha indicat que es tindran en compte amb el reglament i sobretot amb les decisions que hagi de prendre l’Agència per a la Reestructuració i Resolució d’Entitats Bancàries (AREB).

Malgrat que la Llei de reestructuració i resolució d’entitats bancàries inclou una de les principals reclamacions dels empleats de BPA, altres no s’hi han vist reflectides i s’espera que les reculli el reglament que ha de desenvolupar el text. Com ha explicat el representant dels treballadors, Xavier Bonell, les propostes que no han estat contemplades han estat les indemnitzacions que han de rebre els empleats que no siguin transferits a la nova entitat i sota quin dels tres supòsits que preveu el Codi de Relacions Laborals es regularà; la cobertura sanitària per a les persones que es quedin fora d’aquest transvasament i per als quals la CASS només cobreix els primers quatre mesos; i el blindatge de les indemnitzacions dels treballadors que passin a la nova entitat.

Segons han exposat Bonell i el també representant dels treballadors, Xavier Sendra, pel que fa a la cobertura sanitària i el volum de persones que poden quedar fora de la nova entitat, la seva edat o la seva manca o excés de formació poden fer que la reinserció laboral s’allargui més dels quatre mesos que cobreix la CASS. En relació a les indemnitzacions, els empleats que passin al nou banc conservaran la seva antiguitat però cal concretar com quedarien les seves indemnitzacions en relació al sou que puguin rebre en el nou banc. “Demanem el blindatge dels nostres drets econòmics adquirits”, ha manifestat Sendra, perquè els treballadors tinguin la llibertat d’escollir entre ser liquidats o canviar a la nova entitat.

Pel que fa a una possible rebaixa dels sous, Bonell ha admès que “s’haurà de redimensionar tot” en funció dels actius del banc bo. Amb tot, no disposen de cap estimació dels sous o del percentatge d’actius de què disposarà la nova entitat i la seva dimensió. Sendra ha reconegut que ara entren en un procés de negociació “molt vinculat a la dimensió de la nova entitat”.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha indicat que entén les inquietuds dels treballadors però que la Llei s’ajusta a la directiva europea i “no preveu circumstàncies tan concretes”. Tot i així, ha dit, amb el desenvolupament reglamentari i, sobretot, amb les decisions que s’hauran d’anar prenent a través de l’AREB per implementar la millor solució. Ja sigui amb la venda, el fraccionament o la solució que es determini caldrà “tenir la sensibilitat perquè l’afectació per als treballadors sigui la mínima possible”, ha conclòs.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada