Els tècnics han inspeccionat aquest dimecres al matí la zona en la que aquest dimarts al vespre hi va haver el despreniment de dues roques d’1 metre quadrat i que es troba contigua al Roc dels Corbs. Han determinat que no hi ha cap risc i que, per tant, no s’han de prendre mesures addicionals. També han destacat que es tracta d’un episodi que entra dins la normalitat en una zona com aquesta, d’alt risc. Les pluges i els canvis de temperatures poden ser les causes de la caiguda dels dos rocs.

Els tècnics que han fet les comprovacions a la zona on aquest dimarts al vespre hi ha hagut el despreniment de dues roques, contigua al Roc dels Corbs i per sobre del Rec del Solà, han constatat aquest dimecres al matí que no hi ha cap risc i que el despreniment és dels “ordinaris” que tenen lloc en aquesta zona, que tal com ha recordat el cap del gabinet tècnic del Ministeri d’Ordenament Territorial, Josep Maria Huertas, és de perillositat elevada. Per aquest motiu, s’ha determinat que no cal “cap mesura addicional” i, per tant, el carrer i el rec podran ser transitats normalment.

Huertas ha manifestat que després d’un període de pluges i de canvis de temperatura es “generen certs moviments” que poden provocar despreniments com l’ocorregut aquest dimarts. També ha remarcat que la zona està “protegida” amb barreres però que aquestes no van ser necessàries ja que els dos rocs van anar a parar a dos horts per sobre del rec.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat els experts amb un helicòpter, per tal de verificar la zona exacta d’on s’han desprès les roques, així com la trajectòria i l’estat de la zona.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada