Els tècnics del Govern intervenen en un vessament de gasoli a Incles

Els tècnics dels departaments de Medi Ambient i d’Indústria s’han traslladat aquest dimecres al migdia a la Vall d’Incles arran d’un vessament de gasoli provinent d’una urbanització.

Segons les primeres estimacions, el vessament s’hauria produït al migdia quan una empresa subministradora de carburant procedia a omplir a través de la boca de càrrega el dipòsit del complex Vilaneu, situat al camí del pont d’Incles. L’empresa no era conscient que el tub d’admissió s’havia seccionat dies abans a l’interior de l’edifici per realitzar uns treballs de manteniment a la cuba. La totalitat de la càrrega de carburant -3.000 litres de gasoli- s’ha vessat anant a parar en primera instància a l’aparcament i, tot seguit, fora de l’edifici.

La intervenció dels serveis de l’administració s’ha produït després de rebre l’alarma del subministrador al departament d’Indústria del Govern. Els primers treballs s’han centrat en mesurar l’abast i incidència del vessament sobre el terreny. Els equips tècnics han constatat que el carburant no ha arribat hores d’ara fins el riu d’Incles i treballen per identificar, juntament amb els tècnics i mitjans del comú de Canillo, l’afectació de l’abocament de carburant, obrint una rasa prop de l’edifici.

Els bombers, que també han intervingut en l’operatiu assumiran les tasques de vigilància al tram de riu més proper i d’intervenció ràpida, si escau, durant la nit.

Foto: ANA

 

TOTES LES NOTÍCIES