Els tècnics de Govern i les estacions provoquen més d’una vintena d’allaus

Aquest diumenge ha estat especialment complicat pel que fa a les allaus. L’acumulació de neu de les darreres jornades, sumada als gruixos de fins a 50 centímetres caiguts la matinada de diumenge i les congestes creades pel vent han obligat a actuar els tècnics del Govern i de les estacions d’esquí provocant més d’una vintena d’allaus.

Els serveis del Govern van centrar els seus esforços la nit de dissabte en fer caure l’allau de les Fonts a Arinsal. Des de l’inici de les pertorbació, dimarts, s’ha actuat amb èxit a Soldeu i la carretera d’Arcalís i en totes les altres zones controlades pel Govern.

La jornada també ha estat intensa a les estacions d’esquí. Entre les sis i les vuit del matí, amb els accessos a les pistes tancat, s’ha activat el pla PIDA (Pla d’intervenció pel Desencadenament d’Allaus). Als equipaments tècnics instal·lats -gàsex, càtex i canons-  s’hi han sumat les càrregues manuals. La majoria dels tirs han estat positius amb el despreniment de grans quantitats de neu.

A l’estació d’Arinsal, la principal actuació ha estat al Cubil. El despreniment de l’allau ha provocat un important dipòsit de neu a la carretera. Pel que fa a Arcalís, s’ha fet caure la zona de la Balma i del Pic d’Arcalís. En aquest darrer cas, la llengua de neu ha arribat fins a la zona de debutants.

La jornada ha estat també molt intensa al Pas de la Casa-Grau Roig en que s’han provocat les allaus del Cubil, envaint la pista del mateix nom, i de la zona del restaurant del Coll Blanc, afectant la pista Directa. La pista de les Grandalles també s’ha vist afectada per la caiguda d’una altra. Pel que fa a Soldeu els despreniments han estat menors.

TOTES LES NOTÍCIES