Els taxistes preveuen començar amb els trasllats de pacients de radioteràpia el gener

El Ministeri de Salut i el sector del taxi tenen gairebé enllestit un acord perquè els trasllats per un tractament mèdic fora del país es puguin fer en aquest tipus de transport, sempre que no sigui medicalitzat. Es preveu que podria ser una realitat de cara a començament de l’any que ve.

Fonts de la secció del taxi de l’USdA han assegurat que les negociacions estan molt avançades i que les previsions són que el gener es pugui oferir aquest servei.

Per tant, substituiria el servei d’ambulància en el trasllat de persones que requereixin un tractament extern, sempre que no sigui necessari un vehicle medicalitzat. Per exemple, per a la radioteràpia. Prèviament, els xofers hauran de rebre una formació específica.

Per acabar de dissenyar el nou sistema, una representació del taxi treballa amb el ministre de Salut.

Millores en les indicacions de les parades

D’altra banda, els taxistes valoren molt positivament la millora en les indicacions de la parada de taxi d’Andorra la Vella que havien sol·licitat al Comú.

El sector pretén també que es millori el servei amb una aplicació que permetria als clients saber en temps real el trajecte del taxi que han sol·licitat i quant de temps trigarà a arribar. Amb aquest canvi preveuen agilitzar la resposta, sobretot pel que fa als hotels.