Els supermercats adapten els horaris d’obertura

Una senyora amb mascareta fent la compra en un dia de molta afluència als supermercats.
Una senyora amb mascareta fent la compra en un dia de molta afluència als supermercats. Foto: ATV

Els centres comercials han hagut d’adaptar els horaris arran de la crisi sanitària i les mesures decretades dimarts passat pel Govern. L’objectiu és facilitar l’atenció als col·lectius vulnerables, evitar les aglomeracions i, en alguns casos, millorar el servei de compra en línia.

Les botigues d’alimentació dels principals centres comercials ja han reservat la primera hora d’obertura per atendre els col·lectius vulnerables, és a dir, gent gran, dones embarassades i persones amb mobilitat reduïda.

Els canvis també afecten en major o menor mesura els horaris d’atenció al públic. A partir d’aquest divendres, Pyrénées avança l’horari de tancament a les 5 de la tarda i, a partir del 5 d’abril, els diumenges restarà tancat. Es pretén així reduir la mobilitat de les persones i donar un millor servei de compra en línia.

En altres casos, els canvis han estat menors. Andorra 2000 atén des d’aquest dimecres de 8 a 9 del matí els col·lectius vulnerables, però continua tancant a les 8 del vespre, de dilluns a diumenge.

Al Punt de Trobada, l’horari d’atenció al públic s’ha reduït de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda, els set dies de la setmana.

Per la seva banda, Leclerc ja dedica la primera hora d’obertura, de 9 a 10 del matí, a l’atenció exclusiva dels col·lectius més vulnerables, però de moment manté l’horari de tancament a les vuit del vespre.