La Fundació ONCA informa que un quartet dels Solistes de la Jonca, format per Francesc Planella i Josep Martínez (violins), Sílvia Garcia (viola) i Mireia Planas (violoncel), actuarà al Palau Foz de Lisboa amb motiu de la festivitat de Meritxell. Tindrà lloc el dilluns 23 de setembre, a les 19 hores, en un acte organitzat per l’Ambaixada d’Andorra.

El programa començarà amb la suite burlesca Don Quixot TWV 55:G10 de Telemann, compositor alemany amb una amplíssima obra característica de la transició entre el barroc i els inicis del classicisme. Aquest programa proporciona una visió general de l’estil calidoscòpic de Telemann, marcat per una perfecta assimilació dels diferents estils nacionals i un gust evident pel pintoresc.

A continuació, els solistes interpretaran el Quartet núm.3, Op. 8 en Mib Major, G.167 de Luigi Boccherini, un dels músics més importants del segle XVIII.

Seguidament, tocaran Vistes al mar d’Eduard Toldrà, una peça escrita en la postguerra europea, l’any 1920, tan reconeguda i sempre present en el repertori de cordes. És una obra d’un gran lirisme inspirada en poemes de Joan Maragall. S’hi pot gaudir del talent de Toldrà en l’expressivitat exaltada del primer moviment, la serenitat impressionista del segon i l’esplendor lluminosa del tercer. El compositor va ser un dels músics catalans més reconeguts de la primera meitat del segle XX, gran exponent del noucentisme musical.

Per acabar, la formació oferirà al públic la reconeguda sardana de Pau Casals, Sant Martí del Canigó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada