Els Solistes de la Jonca ofereixen un concert a Brussel·les en commemoració dels 20 anys de la Constitució

Un quartet dels Solistes de la Jonca, format per Francesc Planella i Àlex Arajol (violins), Sílvia Garcia (viola) i Mireia Planas (violoncel), actuarà al Palau de les Acadèmies de Brussel·les per commemorar els 20 anys de la Constitució del Principat d’Andorra. Serà el dilluns 18 de març, a les 19 hores, en un acte organitzat per l’Ambaixada d’Andorra.

El programa començarà amb la suite burlesca Don Quixot TWV 55:G10 de Telemann, compositor alemany amb una amplíssima obra característica de la transició entre el barroc i els inicis del classicisme. Aquest programa proporciona una visió general de l’estil calidoscòpic de Telemann, marcat per una perfecta assimilació dels diferents estils nacionals i un gust evident pel pintoresc.

A continuació, la formació interpretarà Vistes al mar d’Eduard Toldrà, una peça escrita en la postguerra europea, l’any 1920, tan reconeguda i sempre present en el repertori de cordes. És una obra d’un gran lirisme inspirada en poemes de Joan Maragall. S’hi pot gaudir del talent de Toldrà en l’expressivitat exaltada del primer moviment, la serenitat impressionista del segon i l’esplendor lluminosa del tercer. El compositor va ser un dels músics catalans més reconeguts de la primera meitat del segle XX, gran exponent del noucentisme musical.

Per acabar, la formació oferirà al públic l’himne nacional del Principat d’Andorra.