valira-novaEl president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha presentat una bateria de preguntes per ser respostes per escrit per l’Executiu, en les que posa en relleu ‘el retard, la passivitat i la manca de transparència del Govern’ al voltant del projecte de construcció d’una rotonda i un pont sobre el riu Valira del Nord a la sortida d’Escaldes-Engordany.

Els socialdemòcrates lamenten que ‘el Govern de les rotondes’ té totalment abandonada ‘una obra llargament reclamada per l’actual cap de Govern quan exercia de cònsol’. A més, afegeixen que el retard en l’execució dels treballs està provocant ‘una extraordinària molèstia als veïns i vehicles que han de circular per aquest tram, inclosos els turistes’. En aquest sentit, indiquen que es tracta d’una altra ‘obra faraònica de 3,5 milions d’euros’ i lamenten ‘el sobrecost generat pel retard’.

La bateria de preguntes presentades pels socialdemòcrates estan encaminades a saber quins criteris es van valorar per l’adjudicació d’aquest projecte; quins són els requeriments tècnics i funcionals definits al plec de bases i que el projecte havia de complir; i quina era la previsió de costos i de termini d’execució de l’obra.

 

Els socialdemòcrates recorden que al maig del 2009 el Govern en funcions adjudicava per 3,5 milions d’euros mitjançant un edicte els treballs de la rotonda i denuncien que gairebé cinc anys després, l’obra encara està pendent d’acabament i amb un pas alternatiu regulat per semàfors. Davant d’aquesta situació i, en relació a l’adjudicació de l’obra, Rios pregunta sobre el nombre d’empreses o UTE que es van presentar al concurs i les seves respectives ofertes econòmiques, sobre els criteris que es van emprar per prendre la decisió d’adjudicació i les valoracions finals de cadascuna de les ofertes.

 

Pel que fa a l’estat actual de l’obra i a la seva la finalització, Rios demana explicacions sobre els motius de l’aturada així com del termini i l’import total previst pel seu acabament.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada