Els socialdemòcrates facilitaran la tramitació de la proposició de llei de finançament de partits

pere-lopezEl primer secretari del PS, Pere López, ha anunciat que el seu partit tindrà un ‘posicionament constructiu’ envers la proposició de llei de finançament de partits presentada per DA, perquè bona part del contingut ja l’havien treballat plegats i perquè inclou les premisses que els socialdemòcrates van apuntar. López ha destacat que el text incorpora mesures perquè les donacions siguin el màxim de transparents, i també té en compte una assignació per a partits independentment dels vots que obtinguin i de la seva representació. D’altra banda, el PS també veu amb bons ulls la proposta de DA de reduir l’IGI de les estacions d’esquí fins a un 1% i López ha indicat que estan oberts a parlar d’aquesta qüestió amb els demòcrates.

El PS veu amb bons ulls la proposició de llei qualificada de partits polítics, i per tant el seu primer secretari ha anunciat que facilitaran el seu tràmit parlamentari. López ha indicat que el text permet el finançament de petits partits i la transparència de les donacions. En el primer cas, la proposició de llei que aquest mateix dijous s’ha publicat al Butlletí del Consell General estableix que, a banda del que ja s’estableix en la Llei qualificada de finançament electoral, s’atorgarà una subvenció de representació, de 150 euros per cada escó al Consell General, 30 euros per cada conseller als comuns i 5 euros per cada vot obtingut a les eleccions tant generals com comunals.

Suport a l’IGI reduït per a les estacions

D’altra banda, el PS també veu amb bons ulls la proposta de reduir l’IGI de les estacions d’esquí fins a l’1%. Pere López ha justificat aquest posicionament pel fet que als països veïns aquest sector també gaudeix d’una reducció, i que, per tant, no es pot comparar amb la resta de sectors. Per aquest motiu, López ha assegurat que estan estudiant la proposta i que estan en converses amb DA per determinar com poden tancar aquesta esmena. Malgrat tot, sí que ha criticat la manera com s’ha proposat aquesta modificació, a través d’una esmena al pressupost.