riosEl grup parlamentari socialdemòcrata ha detectat nou errors ‘greus’ gramaticals i de fons en la memòria del projecte de llei del pressupost. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha explicat que durant l’anàlisi del text han trobat errors com divergències entre les xifres dels quadres i els textos que els acompanyen, i per aquest motiu han adreçat una carta al síndic general, Vicenç Mateu, demanant que es facin les correccions necessàries abans de continuar analitzant el text. Segons Rios, aquests errors es deuen a la manera ‘precipitada’ de treballar del Govern, i ha afegit que és habitual que s’entrin projectes de llei amb errors, sobretot ortogràfics. D’altra banda, el grup socialdemòcrata ha demanat una pròrroga de quinze dies a la presentació de les esmenes als projectes de llei de l’IRPF, les bases de l’ordenament tributari i la modificació de la llei de la CASS.

La memòria del projecte de llei del pressupost conté, segons ha constatat el grup parlamentari socialdemòcrata, diversos errors que ‘poden induir a confusions i problemes a l’hora d’analitzar-lo’. És per això que des del grup s’ha enviat una carta al síndic general, Vicenç Mateu, demanant que trameti la informació al Govern perquè pugui esmenar els errors el més aviat possible i que així es pugui continuar analitzant el projecte de llei.

Rios ha explicat que no s’ha arribat a aprofundir en tot el text perquè s’han constatat aquests errors. Entre els que s’han identificat, hi ha alguns errors ortogràfics, però també altres de xifres divergents, en què no coincideixen les dades dels quadres amb les explicacions corresponents. Un dels exemples que ha posat Rios i que considera ‘greu’ és el fet que en l’explicació dels impostos directes, es diu que la variació respecte de l’any anterior és de 1.494 milers d’euros, mentre que al quadre corresponent hi diu 15,63 milions d’euros. Com aquest, però, hi ha diversos desquadraments més del mateix estil.

Segons el president del grup parlamentari socialdemòcrata, aquests errors no són aïllats, sinó que ‘moltes vegades’ el Govern presenta projectes de llei amb incorreccions, habitualment ortogràfiques. Per a Rios això és conseqüència de la ‘precipitació’ amb què es treballen les lleis. A més, explica que la gravetat de l’assumpte ha arribat al nivell que ‘ara totes les lleis han de passar una revisió ortogràfica i de format abans de ser publicades’.

D’altra banda, Rios també s’ha queixat que enguany hi ha hagut menys temps que l’any passat perquè la Sindicatura analitzés el text abans d’acceptar-lo a tràmit, i que això hagués permès detectar abans aquests errors. Des de la Sindicatura, però, han indicat que l’any passat va ser una situació extraordinària perquè precisament el membre del PS David Rios es trobava en un viatge amb la delegació del Consell General a l’OSCE, i per això es va decidir donar temps fins que tornés.

Rios ha criticat que ‘el Govern voldrà que el pressupost s’aprovi com l’any passat abans que acabi l’any, però ja anem vint dies tard’ ja que fins que no hi hagi les xifres corregides no creuen que es pugui continuar amb l’anàlisi del text.

Aquest mateix dilluns, Rios ha informat que el seu grup ha demanat una pròrroga de quinze dies al termini d’esmenes dels projectes de llei de l’IRPF, de les bases de l’ordenament tributari i de modificació de la llei de la CASS, ja que encara hi estan treballant. Els socialdemòcrates són els únics que han demanat aquestes pròrrogues que la Sindicatura acceptarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada