sindicsUna seixantena de persones entre síndics i defensors locals de Catalunya, així com els seus respectius adjunts, s’han donat cita aquest matí a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell per participar a les 9es Jornades de Formació organitzades conjuntament pel Fòrum SD (de Síndics, Síndiques, Defensores i Defensores Locals de Catalunya) i l’Ajuntament urgellenc, i que se celebren entre avui i demà a la capital alturgellenca.

Aquestes jornades s’han iniciat a les deu del matí amb la celebració de l’acte inaugural que ha anat a càrrec de la tinent d’alcalde de l’Ajuntament urgellenc, Anna Vives, del síndic municipal de greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, i del president del Fòrum SD i síndic de Lleida, Josep Giné.

Anna Vives ha donat la benvinguda en nom de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, als síndics i defensors locals que s’han desplaçat fins a la capital de l’Alt Urgell per prendre part en aquests dos dies de formació que “desitgem que sigui una feina ben profitosa per a tots els professionals”. La tinent d’alcalde ha lloat la figura del síndic municipal de greuges tot remarcant que “és una aposta valenta, un signe de voluntat de transparència per part de les institucions que tenen aquesta figura”.

Per la seva part, el síndic municipal de greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, ha agraït al Fòrum de síndics i defensors locals de Catalunya per haver confiat en la sindicatura de greuges de la Seu per organitzar aquestes novenes jornades de formació. Rúbio ha fet extensiu el seu agraïment a l’Ajuntament urgellenc pel suport rebut per poder celebrar aquestes jornades a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.

L’acte inaugural l’ha tancat la intervenció del president del Fòrum SD i síndic de Lleida, Josep Giné, que ha remarcat que “la proximitat tant dels ajuntaments com dels síndics i defensors locals són els que tiren endavant amb els problemes dels ciutadans”. Giné ha valorat molt positivament la feina d’Àngel Rúbio dins del Fòrum, i ha agraït el respecte mostrat per part de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell vers la tasca del síndic municipal. “Això ens incentiva per treballar cada vegada millor en bé de la ciutadania”.

Respecte al contingut de les 9es Jornades de Formació, Josep Giné ha remarcat la importància cabdal de la suma de l’experiència dels síndics i defensors locals i dels coneixements dels ponents que durant aquests dos dies impartiran qüestions legals. “Amb aquesta formació, la nostra feina serà més profitosa per als ciutadans”.

A més més, dels més de seixanta síndics, defensors i adjunts, també hi participen el Raonador del Ciutadà del Principat d’Andorra, Josep Rodríguez, i el Síndico Defensor Vecinal de Vitoria-Gasteiz, Martin Gartziandia.

Les jornades

Just després de finalitzar l’acte inaugural, les jornades formatives han iniciat el programa establert amb la ponència ‘Resolucions des de l’equitat, resolucions des de la legalitat’ que ha anat a càrrec conjuntament de Laura Díez Bueso, catedràtica en Dret Constitucional, professora titular de Dret Constitucional i exadjunta al Síndic de Greuges de Catalunya; i Jordi Turron Serra, secretari de l’Ajuntament de Banyoles. En acabar ha tingut lloc un debat amb els participants de les jornades.

A dos quarts de cinc de la tarda es reprendrà la jornada amb la ponència ‘Renda bàsica de ciutadania: un dret ciutadà?’ amb Daniel Raventós Pañella, doctor en Ciències Econòmiques i professor titular de Sociologia a la facultat d’Economia i empresa de la Universitat de Barcelona.

Demà, segona jornada

La sessió de demà dijous, 27 de novembre, s’iniciarà a les deu de la matí amb la taula rodona ‘Equitat i legalitat: una pràctica en tensió’, en la que hi participaran Isabel Marquès, síndica de greuges de Terrassa; Juan Ignacio Soto Valle, secretari de la FMC i membre del CSITAL; Joana Ricardo Hoyos, cap dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; i Manel Sanz, assessor de l’Oficina de la Síndica de Greuges de Barcelona.

A dos quarts d’una del migdia es faran les conclusions de la jornada.

Cloenda de les jornades

L’acte oficial de cloenda d’aquestes IX Jornades de Formació de síndics i defensors locals de Catalunya tindrà lloc a dos quarts de dues del migdia en un acte on intervindran el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu i president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; el president del FòrumSD, Josep Giné; i el síndic de greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rubió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada