primer maig 1

Els sindicats recolliran signatures per promoure una llei de consultes que permeti una participació més activa dels ciutadans en la política del país i el vot dels residents a les eleccions comunals. Ho han anunciat avui, 1 de maig, Dia del treballador, que han celebrat amb una jornada lúdica. Avui també han demanat l´entrada d´Andorra a l´Organització Internacional del Treball.

Els sindicats volen més participació ciutadana en la política del país. Aquesta ha estat la reivindicació principal de l´1 de maig, una jornada que de manera conjunta i festiva han tornat a celebrar els sindicats majoritaris, aplegant una trentena de persones. Per impulsar aquesta demanda i promoure una llei de consultes iniciaran una recollida de signatures entre totes les persones que viuen i treballen al país.

Gabriel Ubach, secretari general USdA: “No es tracta que el polític, un cop escollit, faci el que vulgui. Es tracta que estigui al servei del poble i no el poble al servei del polític. Per tant entenem que hi ha d’haver una col·laboració entre la política i el poble més estreta i més contundent”.

Les signatures es presentaran als grups parlamentaris perquè siguin ells els que recullin la iniciativa. Els sindicats també han reivindicat el dret de vot per als residents, almenys en les eleccions comunals, i un Consell General més dialogant i representatiu.

Gabriel Ubach, secretari general USdA: “Compteu que avui en dia el Consell General està dominat per empresaris. On està la representació dels treballadors al Consell General? No n’hi ha, és nul·la. Aleshores el que cal, si no és des del Consell General, que des dels movimnts sindicals, com agents socials que som, se’ns tingui en compte”.

Una altra demanda ha estat l’entrada d’Andorra a l’Organització Internacional del Treball. Ubach ha assenyalat que els sindicats mantindran la unitat per defensar els drets del treballadors i animar el sindicalisme en el sector privat. Avui també han mostrat el seu recolçament als treballadors de BPA.

1 comentari

  1. Aquest tio es tonto de tancar. Arrepleguen trenta persones de les que una dotzena son politics del PS vuit sindicalistes 6 curiosos i quatre turistes que s’han parat a mirar-los i diu que els politics no son representatius de la societat.
    Acollonant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada