El tresorer de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Joan Torra, ha explicat aquest divendres que hi ha sindicats de la funció pública que es plantegen desvincular-se de l’entitat, com és el cas de l’Associació de Bombers que ell mateix presideix. El motiu d’aquesta decisió és que entenen que l’USdA ‘s’ha de moure a través d’afiliacions individuals i del sector privat’, ja que a nivell públic els sindicats ja són ‘nombrosos i forts’ i on fan falta sindicats és al sector privat. Torra ha assegurat que el sindicat no perilla mentre tingui afiliats, però ha lamentat que no rebi ajudes públiques, a diferència del que passa als països veïns. De fet, Torra ha destacat que l’USdA rep ajuda econòmica de França i Espanya i no d’Andorra.

Joan Torra ha explicat que l’USdA està perdent afiliats pel fet que alguns sindicats de la funció pública s’hi estan desvinculant, però ha assegurat que tenen més persones que els partits polítics del país.

La intenció és que l’USdA pugui reforçar la representació dels treballadors del sector privat, tot i que Torra ha dit que són conscients que els representants dels sindicats públics hauran de seguir al capdavant de la Unió Sindical perquè ‘cap treballador privat pot donar la cara sense que tingui problemes greus a la feina’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada