Els sindicats proposen que els funcionaris amb més de 20 anys d’antiguitat es puguin prejubilar

joan-seguiEl president del Sindicat de Funcionaris de Duana, Joan Seguí, ha informat que els sindicats han ofert al Govern ‘una mesura per decidir qui podria beneficiar-se de les prejubilacions diferent a la proposada pel mateix Govern’. Seguí, també ha reconegut que ‘comença a veure la llum al final del túnel’, però que ‘encara veu l’acord llunyà’.

En la reunió que han mantingut amb el Govern aquest dijous, els sindicats han proposat als tècnics que, ‘en lloc que es puguin beneficiar de la prejubilació les persones que estiguin pròximes a l’edat de jubilació’ els possibles beneficiats s’escullin d’una altra manera.

Així, segons ha explicat el president del Sindicat de Funcionaris de Duana, Joan Seguí, han demanat que siguin ‘els treballadors que portin més de 20 anys a la mateixa empresa els que hi puguin optar’.

Seguí considera que ‘aquesta opció seria més justa perquè entenem que qui porta 20 anys al mateix lloc de treball ho ha fet ja pensant en acollir-se a la prejubilació’ i ha explicat que el Govern ‘estudiarà ara la proposta dels sindicats’, i ‘s’ha compromès a recalcular el que suposaria aquesta opció, per saber la incidència econòmica que tindria’.

Pel que fa a les contraprestacions que haurien demanat al Govern per tal que els afiliats vegin la mesura com ‘més atractiva’, Seguí creu que ‘són una mica reticents a l’hora de posar-les sobre la taula’, però espera que a la pròxima reunió ‘ja se’n puguin tancar algunes’.

Seguí també ha assegurat que des del Sindicat de Funcionaris de Duana ja ‘es comença a veure la llum al final del túnel’, però que ‘el camí que queda encara és llarg’, perquè ‘el tracte no és equitatiu per als treballadors’, i dubta que ‘els afiliats estiguin d’acord amb les reformes tal i com es proposen ara’.