Els sindicats d’Andorra han decidit enviar una queixa formal a la Confederació Europea de Sindicats per denunciar davant del Consell d’Europa que ‘els drets sindicals i dels treballadors no són respectats a Andorra’. Així ho ha manifestat el secretari general de l’Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, que ha considerat que la imatge que està projectant el Principat a l’exterior no es correspon amb la situació real, com mostren les dues sentències del Tribunal Constitucional en relació a les retallades, ha apuntat. Ubach ha apel·lat al Govern a convocar els sindicats i consultar amb els representants dels treballadors els canvis en la Llei de llibertats sindicals, el dret a vaga o el reglament laboral i no fer-ho ‘a cop de decretàs’.

La propera participació de l’USdA i altres representants sindicals en la trobada amb el Consell Sindical Interfronterer Regional Pirineus-Mediterrània (CSIR Pyremed) servirà als sindicats andorrans per preparar una queixa formal adreçada al Consell d’Europa ‘per deixar constància del que està passant a Andorra’. Una situació en què, segons el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, no es respecten els drets sindicals ni els drets dels treballadors.

Per donar suport a aquest argument, els sindicats enviaran les dues sentències del Tribunal Constitucional respecte a la Llei de la contenció de la despesa amb la queixa formal que s’adreçarà al Consell a través de la CES.

Tot i reconèixer que el TC tampoc entra en el fons de la qüestió, ‘Andorra està venent que respecta els drets sindicals i els drets fonamentals de les persones i tenim dues sentències que diuen tot el contrari’, ha apuntat Ubach.

El secretari general de l’USdA també ha assenyalat que s’està produint una paradoxa i és que mentre Andorra ha assumit la presidència del Consell d’Europa defensant els drets humans, han sortit les sentències del tribunal indicant que ‘vulnera aquests drets’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada