ubach-2Relativa sorpresa i indignació. Aquesta és la reacció de la majoria dels sindicats de funcionaris respecte de l’anunci del Govern que finalment presentarà el seu projecte de reforma dels complements de pensió dels empleats públics de l’administració general. El sindicat de duaners té previst portar el projecte legal a la justícia i convocar manifestacions de protesta.

L’anunci del ministre portaveu, Jordi Cinca, que la setmana vinent presentarà a la comissió consultiva el projecte de reforma dels complements de pensió dels funcionaris ha aixecat polseguera entre els sindicats. Des del Sindicat d’Ensenyament Públic s’han mostrat sorpresos perquè l’executiu no els hagi presentat abans el projecte i no descarten mobilitzacions. El sindicat de duaners, per la seva banda, creu que es vol retallar les condicions laborals dels funcionaris i prepara una resposta que vol ser contundent. El primer secretari del sndicat, Gabriel Ubach anuncia que “la tardor serà calenta” perquè considera que el Govern vol “expoliar els treballadors de l’administració general amb unes imposicions que no són del nostre agrat” i alerta que defensaran els seus interessos “amb ungles i dents” tant a la batllia com amb protestes al carrer.

La presidenta del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), Eva Choy, ha explicat que en el seu cas ho exposaran a l’assemblea i no recomanaran cap acció, siní que recolliran “el que volen els afiliats”, tot i que recorda que “ja es parlava de manifestacions i vagues”.

Cinca va afirmar que quan la comissió consultiva, que està formada per responsables dels treballadors públics i del Govern, emeti el seu dictamen no vinculant es presentarà el projecte als sindicats. Posteriorment es vol entrar el text legal a tràmit parlamentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada